Ingezonden persbericht


Recordaantal unieke bezoekers op één dag: 200.000
Last minute zonzoekers massaal naar Zoover.nl

Nijmegen, 9 juli 2008 - Het loopt storm op de vakantiebeoordelingssite www.zoover.nl: op 7 juli vestigde de website een nieuw record met 200.000 unieke bezoekers op één dag. De bezoekers zochten massaal naar zonbestemmingen. Het slechte weer in Nederland is er zeker debet aan dat Side, Salou, Malgrat de Mar en Chersonissos en ook massaal de 14-daagse weersverwachting van vakantiebestemmingen raadpleegden.

Gardameer populair
Begin juli zijn in het bijzonder de last minute boekers actief op Zoover.nl. Omdat vliegreizen naar zuidelijke bestemmingen met absolute zongarantie soms niet meer beschikbaar of simpelweg te duur zijn, oriënteren mensen zich ook op bestemmingen op rijafstand. Op de topdag 7 juli kwamen Chersonissos, Dordogne en Bretagne in de top 10 voor. Voor die eerste twee plaatsen is de weersverwachting best gunstig, terwijl reizigers in Bretagne zeker nog niet van de regen af zijn.

Controleren
Eenmaal een zonzekere bestemming gekozen, controleren de bezoekers nog even snel op www.zoover.nl of ze toch geen kat in de zak kopen. Zo kan het gekozen hotel bijvoorbeeld naast een drukke snelweg liggen of het zwembad van de camping in werkelijkheid slechts een halve meter diep zijn. Of 'internationale campings' die uiteindelijk een Hollandse enclave blijken te zijn. Zelfs beloftes van pittoreske dorpjes 'op een steenworp afstand' van de camping die eigenlijk alleen met de auto bereikbaar zijn en stacaravans waar je met de schoenen aan de vloer blijft vastplakken zijn geen uitzondering.

Over Zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie kan worden geboekt en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.