Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gartner: alfabet in leiderkwadrant voor Enterprise Architecture Tools

Amsterdam, 9 juli 2008 --- alfabet Inc., de toonaangevende softwareleverancier van strategische IT-planning en -management, is door Gartner opgenomen in het kwadrant van leidende aanbieders van Enterprise Architecture (EA) tools. In het onderzoek Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools werden 13 aanbieders geëvalueerd. Gartner betitelt een onderneming als leader als zij een brede veelzijdigheid aan mogelijkheden biedt voor de ondersteuning van EA, en als zij dit aan verschillende klanten aanbieden.

Het feit dat wij de enige aanbieder zijn, die in het onderzoek van dit jaar vooruitgang heeft geboekt, is uitzonderlijk stimulerend en bevestigt de acceptatie van alfabet s unieke Enterprise Architecture oplossing , aldus Erik Masing, CEO van alfabet AG. In vergelijking tot alle andere tools, die een modelraamwerk volgen, is onze oplossing planningIT de enige die informatiesysteem georiënteerd is. Het biedt onze klanten de mogelijkheid in wezenlijk kortere planningscycli te profiteren van vertrouwelijke informatie. Steeds meer ondernemingen eisen dat het management van IT - net als in andere bedrijfstakken - op de basis van professionele informatiesystemen gebeurt. Als gevolg daarvan is de vraag naar onze oplossing duidelijk gestegen.

Alle aanbieders moesten in het onderzoek laten zien, dat hun oplossingen gebruikt worden om de Enterprise Architecture in minstens 50 organisaties te ondersteunen. Hierbij werden referenties opgevraagd. Daarnaast moesten aanbieders, voor de sluiting van de aanmelding op 29 november 2007, in het voorgaande jaar minstens twee miljoen Amerikaanse dollar aan licenties en servicecontracten hebben omgezet.

Over alfabet

alfabet AG ontwikkelt en implementeert planningIT, de eerste geïntegreerde standaardsoftware die ondernemingen helpt hun IT-uitgaven en -prestaties te verbeteren en het plannen van IT als business te optimaliseren. Het bedrijf bedient een globale gebruikersgemeenschap van 15.000 IT-professionals in de sectoren: automotive, financiën, telecommunicatie, logistiek en transport, toerisme, chemie, energie en in dienstverlenende industrieën. alfabet is sinds 1997 in Berlijn gevestigd en tot het klantenportfolio behoren enkele multinationale ondernemingen zoals DaimlerChrysler, Deloitte, Deutsche Bahn, BMW, BP en T-Systems. IT-onderzoekbureau Gartner heeft alfabet uitgeroepen tot Cool Vendor op het gebied van Enterprise Architecture. Kijk voor meer informatie over alfabet op: www.alfabet.com

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek
+31 (0)20 421 0565
anke@l-dj.nl

alfabet AG
Henri Maré
+31 (0)30 88 99 136
henri.mare@alfabet.com