Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 156

datum: 9 juli 2008

CNME kijkt trots terug op 2007: ruim 20.000 kinderen bereikt

'Vanuit de bewondering verspreidt zich de kennis, waait uit en ontkiemt'. Dat is de titel van het jaarverslag van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME), Landgoed Schothorst. Het uitgebreide jaarverslag is in digitale vorm beschikbaar. Het is te vinden op www.amersfoort.nl/cnme. De verkorte versie is als factsheet af te halen bij het CNME en in de Informatiewinkel bij het stadhuis.

Het jaar 2007 stond voor het CNME weer bol van de activiteiten. Maar liefst 20.440 kinderen maakten gebruik van het aanbod van het centrum. Ze volgden bijvoorbeeld een themales, beleefden 'een dag in de Middeleeuwen' of werkten met een materiaalpakket. In het kader van de stadsvogelcampagne kregen de onderbouwgroepen van alle basisscholen in Amersfoort een speciaal lespakket. Verder gingen 18 scholen voor een ontdekkingsreis aan boord van het educatieschip De Watervlo en hebben 55 kinderen jonge bomen geplant in Bloeidaal.

In de weekeinden trok het CNME vooral veel bezoekers voor de verschillende tentoonstellingen. Grote belangstelling was er voor 'Op reis met Momo', een tentoonstelling voor de allerkleinsten. Verder is de Groene Agenda ook in 2007 drie keer uitgegeven. Deze agenda is zo populair, dat de oplage inmiddels al op 3500 exemplaren zit.

Het CNME staat en valt bij het werk van vrijwilligers. In 2007 is afscheid genomen van 11 van deze werkers, maar konden 12 nieuwe vrijwilligers verwelkomd worden. Door de 14 vaste medewerkers, stagiaires, kinderen, jongeren en tijdelijke vrijwilligers is er vorig jaar een berg werk verzet. Met zoveel enthousiaste werkers ziet het CNME de toekomst zonnig tegemoet.


Gemeente Amersfoort