Persbericht

9 juli, 2008

Avanade stimuleert ontwikkeling jonge IT-talenten door sponsoring Imagine Cup 2008

Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, heeft dit jaar de Imagine Cup in Parijs gesponsord. Zo probeert het bedrijf in contact te komen met jong IT-talent wereldwijd en ze vervolgens carrièrekansen te bieden.

Het is de eerste keer dat Avanade de Imagine Cup heeft gesponsord. De Imagine Cup is een wereldwijde softwarecompetitie die Microsoft organiseert voor studenten. Dit jaar werden deelnemers uitgedaagd om een applicatie te ontwikkelen die past binnen een duurzame omgeving. Avanade ondersteunde de regionale voorrondes in Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Aangezien we gebruikmaken van het Microsoft-platform, is het belangrijk dat we dit soort activiteiten steunen en jong talent helpen bij hun ontwikkeling , zegt Edwin Jongsma, capability director bij Avanade Nederland en tevens jurylid. Software-ontwerp speelt een cruciale rol bij de verwezenlijking van de bedrijfsstrategie. Met het thema duurzame omgeving krijgen de studenten een goede indruk van het soort projecten dat ze te wachten staat in het huidige bedrijfsleven.

Gedurende de regionale voorrondes werden studenten geadviseerd door Avanade-architecten op het gebied van software-ontwerp en hun toekomstige carrière in consultancy. Uit de aanwezige studenten heeft Avanade vijf studenten een stageplaats aangeboden.

Talentscouts van Avanade rekruteerden eerder Gerardo de Geest toen hij deelnam aan de Imagine Cup in 2007. Nu is hij solution developer bij Avanade Nederland. Dit is een geweldige kans voor studenten om al voor het afstuderen een idee te krijgen van software-ontwikkeling in de praktijk , zegt hij. Tegelijkertijd kunnen ze hun creativiteit en vaardigheden presenteren aan potentiële werkgevers.

(253 woorden)