Persbericht

Honeywell s Dolphin® 9900 biedt de nieuwste mogelijkheden voor data capture, draadloze communicatie en gps Combinatie van robuuste toepassingen en ergonomisch, stevig ontwerp geoptimaliseerd voor de industriële mobiele werker

Eindhoven, 9 juli, 2008 Honeywell (NYSE: HON) introduceert zijn nieuwe Dolphin® 9900 mobiele computer die mensen in het veld verzekert van intuïtief gebruik, betrouwbaarheid en verbeterde productiviteit. De Dolphin 9900 combineert de nieuwste gegevensverzameling, datacommunicatie- en location-based technologieën met een ergonomisch en duurzaam ontwerp.

De Dolphin 9900 heeft geïntegreerde spraak- en gegevenscommunicatie, GPS en geavanceerde Adaptus® Imaging Technology voor barcodescanning en fotografie. Hierdoor staan bedrijven effectiever en efficiënter in contact met hun werknemers, supply chain en klanten.

Na het overweldigende wereldwijde succes van zijn voorloper, de Dolphin 9500, bestaat onze doelgroep voor de Dolphin 9900 uit ondernemingen die een mobiel computerplatform met de nieuwste technologieën waarderen dat comfortabel en betrouwbaar is voor de mobiele werker , zegt Eric De Greef, Business Manager EMEA voor Mobility bij Honeywell Imaging and Mobility. Terwijl veel fabrikanten gemigreerd hebben naar minder duurzame PDA-achtige oplossingen wordt de Dolphin 9900-productklasse overgenomen in allerlei verticalen zoals transport, retail, warehousing, logistiek en gezondheidszorg. De 9900 komt tegemoet aan de specifieke wensen van klanten die een apparaat verlangen dat specifiek ontworpen is voor ruige omgevingen die een hoog niveau verlangen van barcode scanning en gegevensinvoer via een toetsenbord. Daarnaast heeft de Dolphin 9900 door Shift Plus" volledige batterijprestaties tot meer dan tien uur. Hierdoor hoeven batterijen tijdens de meeste werkzaamheden niet meer vervangen te worden. Deze optimale balans tussen performance, duurzaamheid en gebruiksgemak kun je simpelweg niet vinden bij een andere fabrikant van mobiele computers.

De Dolphin 9900 is Honeywell s eerste oplossing waarmee klanten voordeel kunnen halen uit de lifecycle strategie van het bedrijf. Met dit platform kunnen klanten die de Dolphin 9500 gebruiken migreren naar de volgende generatie Dolphin 9900. Zij kunnen hierbij veel van hun bestaande infrastructuur accessoires, batterijen en randapparatuur behouden. Dit biedt potentieel voor kostenbesparingen. Daarnaast is de gebruikersinteractie van de Dolphin 9900 bijna identiek aan die van zijn voorganger. Dit vermindert of elimineert de noodzaak om gebruikers te trainen en vereenvoudigt de migratie van softwareapplicaties naar het nieuwe apparaat.

Ons doel is om klanten levenslang aan ons te binden , zegt Garrison Gomez, Director of Product Marketing bij Honeywell Imaging and Mobility. Een belangrijk deel van deze strategie is om een levenscyclusmodel te ontwikkelen dat het gemakkelijk maakt voor klanten om te upgraden naar een volgende generatie oplossing. Door een overeenkomstige interface en compatibiliteit met onze voorgaande generaties apparaten kunnen we de het migratieproces naar de nieuwste technologie minder kostbaar en minder resource-intensief maken voor onze klanten.

De industriële Dolphin 9900 is ontworpen als extreem betrouwbare oplossing met een hoogwaardig robuust ontwerp en geavanceerde krachtmanagement technologie om ononderbroken prestatie te verzekeren in zwaar industriële omgevingen. Specificaties zijn onder andere een IP64-classificering, weerstaan van valpartijen op beton van 1.5 meter hoog en tests voor het doorstaan van meer dan 2.000 vallen van 1 meter hoog.

De computerarchitectuur van de Dolphin 9900 wordt ondersteund door Microsoft Windows Mobile 6 met een Intel® PXA 270 624 MHz-processor met 256MB RAM x 1GB FLASH-geheugen om snelle prestaties en gegevensintensieve applicaties te waarborgen. Een geïntegreerde Wi-Fi-gecertificeerde 802.11b/g radio biedt real-time netwerktoegang tot bedrijfskritieke informatie en ondersteunt geavanceerde draadloze veiligheideisen. De Dolphin 9900 is Cisco CCX v4-gecertificeerd en biedt diverse draadloze aansluitingen (GSM/ GPRS, WLAN en Bluetooth).

Door Windows Mobile kunnen bedrijven hun werknemers mobiliseren en ze uitrusten met de applicaties die ze nodig hebben om hun productiviteit in het veld te optimaliseren , zegt Scott Horn, general manager van Mobile Communications Business bij Microsoft Corp. De Dolphin 9900 is een geweldig voorbeeld van een mobiel apparaat dat onze software ondersteunt om klanten krachtige capaciteiten te bieden om de dienstverlening aan hun klanten te verbeteren.

Kijk voor meer informatie over Honeywell Imaging and Mobility op http://www.honeywell.com/aidc of bel +31 (0)40 - 290 1600.