Time : 12:34:46
Date : 09 July 2008
Sender Name: Konica Minolta

Konica Minolta verhoogt efficiëntie van Belgische operaties dankzij integratie van afdelingen

Zaventem, 1 juli 2008 - Om beter antwoord te kunnen bieden aan de vraag uit de professionele markt, besloot Konica Minolta om de Belgische operaties van de
afdeling Printing Solutions te integreren in de afdeling Business Solutions.

De markten van printers, professionele multifunctionals en desktop all-in-ones vloeien steeds meer in elkaar. Voor Konica Minolta betekent dit concreet dat de activiteiten van de afdelingen Konica Minolta Printing Solutions (Benelux) BV, gespecialiseerd in de distributie van kleuren- en zwart/wit-laserprinters en desktop all-in-ones, en Konica Minolta Business Solutions (Belgium) NV, aanbieder van volledige printoplossingen op maat van bedrijven, naar elkaar toe groeien. Het was dus een logisch beslissing om deze afdelingen te consolideren.

Heden is Konica Minolta in België één bedrijf met één sterke strategie, dat zich zowel richt op het indirecte kanaal van distributeurs en resellers, als op het directe kanaal dat de B2B-markt rechtstreeks benadert.

"De vragen die klanten vandaag stellen is om éénerzijds het dagelijks gebruik van kopiëren, printen, faxen en scannen mogelijk te maken," zegt Dhr. Xavier Biermez, General Manager Sales en Marketing van Konica Minolta," en om anderzijds de professionele oplossingen en dienstverleningen aan te bieden : ROI analyses en on-site installaties te integreren in een bestaande IT-omgevingen. Vanuit deze nieuwe structuur, hebben de klanten een gemakkelijke toegang tot al onze producten, oplossingen en diensten."

Dankzij deze integratie worden de operationele kosten geoptimaliseerd. Konica Minolta kan een evenwichtige balans tussen kost en toegevoegde waarde bieden aan zijn klanten, wat de competitiviteit zeker ten goede komt. Een overkoepelende marketingaanpak moet voor een sterke positionering voor Konica Minolta in een markt van professionele kleurenmultifunctionals, printers en all-in-ones zorgen.

"Deze operatie, gekoppeld aan een ambitie om zowel de service- als de oplossingsomzet in het directe en indirecte kanaal te verhogen, garanderen de aandeelhouders van Konica Minolta een gezonde winst in een financieel sterk bedrijf. De eerste resultaten zien er alvast veelbelovend uit," besluit Xavier Biermez.


- Einde -

Over Konica Minolta Business Solutions Europe
Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH is een toonaangevend aanbieder van beeldinformatieproducten met operatieve vestigingen en distributeurs in meer dan 50 EMEA-landen. De onderneming legt sterk de nadruk op documentbeheer en oplossingen voor kantoren en productieomgevingen, vooral op vlak van kleurenoutput en verwante verbruiksproducten. Konica Minolta Business Solutions Europe is een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., met hoofdzetel in Tokio, Japan.