Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdams touringcarbedrijf verliest keurmerk

Erkenning als keurmerk touringcarbedrijf ingetrokken

Den Haag, 9 juli 2008 Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKT) trekt met directe ingang de erkenning van touringcarbedrijf Milot Reizen uit Rotterdam als Keurmerk Touringcarbedrijf in. De reden voor de intrekking is dat Milot Reizen de regels van de rij- en rusttijden niet correct heeft nageleefd. De overtredingen zijn vastgesteld bij een bedrijfsinspectie door de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), divisie personenvervoer. De correcte naleving van de rij- en rusttijden is één van de vele eisen, die aan Keurmerk Touringcarbedrijven worden gesteld.

Om in aanmerking te komen voor erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf dient een touringcarbedrijf te beschikken over een speciaal voor de branche ontwikkeld kwaliteitssysteem (Aspectcertificaat Besloten Busvervoer) en moet het bedrijf voldoen aan strenge voorwaarden ten opzichte van de naleving rij- en rusttijden en overige verkeerswetgeving (in samenwerking met de IVW), de naleving CAO besloten Busvervoer (in samenwerking met de STO) en het onderhoud aan de touringcars (APK, in samenwerking met de RDW).

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf erkent per 9 juli 2008 in totaal 171 touringcarbedrijven als Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze 171 bedrijven hebben gezamenlijk circa 2800 touringcars in gebruik, dat is ruim 60 % van het totale aantal touringcars in het besloten busvervoer. Deze touringcars zijn te herkennen aan de blauw-groene keurmerkstickers met actueel jaartal.

Noot voor de redactie (