Ingezonden persbericht


4 x Sunny SingerSongwriter Sunday in Eindhoven

Zonnige zondagmiddagen met livemuziek in de tuin van TAC

Temporary Art Centre (TAC) organiseert de komende vier zondagen van 15:00 tot 19:00 uur Sunny SingerSongwriter Sunday. Lekker genieten op een luie, zomerse zondagmiddag van live muziek van de beste singer-songwriters in de tuin van TAC. De data van de zonnige zondagmiddagen zijn: 13 juli, 20 juli, 27 juli en 3 augustus.

Na het geslaagde straatfestival Via Ventosa afgelopen zondag heeft TAC de smaak te pakken om te zorgen voor een gezellige zondag. De komende vier zondagen in de tuin van TAC draaien om mooie, pure muziek, gezelligheid, zon en gewoon relaxen. Mocht de zon het af laten weten, dan vinden de optredens binnen plaats. De eerste zondag, 13 juli, start met Tom Musca. Op zijn debuutalbum, A Thousand Lives, neemt Tom Musca zijn luisteraars mee naar een muzikale droomwereld, om hen vervolgens te overrompelen met uitbarstingen van energie en melodie. Musca speelde op veel Nederlandse podia en festivals; zo was hij te zien in Paradiso, 013 en op Paaspop.

Op 20 juli zal Eindhovense DJ duo Perestroika Sound System hun relaxte kant laten zien. Ze staan er om bekend met hun Russische en Oost-Europese partymuziek menig feestje te laten slagen. Ditmaal wordt het ook zeker feest, alleen dan lekker op je gemak! Het is tenslotte zondagmiddag. Naast de balkandub, Russische reggae en gypsy love songs van Perestroika Sound System zijn er ook de pure liedjes van het Eindhovense singer-songwriterduo Sidewalk. Hun eerste album (love) staat vol diepzinnige, intensieve teksten die samengaan met mooie, melodische liedjes die ze op deze zonnige zondag live komen spelen.

De Sunny SingerSongwriter Sunday van 27 juli staat in het teken van Elias d'oemp. De frontman van de Utrechtse band Little Sweet Lilly is al een aantal jaren ook solo aan het optreden, en met succes. De liedjes van d'oemp zijn puur en oprecht en de doordringende stem van d'oemp zal er voor zorgen dat de pakkende teksten ook écht binnenkomen.

De laatste zonnige zondagmiddag (3 augustus) wordt weer een echt Eindhovens onderonsje, net als op 20 juli. Deze zondag namelijk met Frank Veenstra, artistiek manager van het Muziekcentrum Frits Philips, en Tom van Nuenen. Frank Veenstra is een van de leadzangers en songwriters van de indie band Supernova, maar manifesteert zich sinds kort ook als singer-songwriter onder eigen naam. Zijn songs bewegen zich in de melancholisch, melodische klankwereld van songsmeden als Damien Rice en Jeff Buckley. Tom van Nuenen is een jonge, talentvolle muzikant uit Eindhoven die naast solo ook optreedt met de Amsterdamse band Clemm en A Staircase Transfer. Zijn teksten zijn scherp en indringend en de muziek is een verrassende mix tussen indietronics en pure singer-songwriter liedjes.

Data: 13 juli, 20 juli, 27 juli en 3 augustus
Tijd: 15.00 - 19.00 uur
Entree: gratis
Website: www.tac.nu