Persbericht

Claranet gaat samenwerking aan met e-Quest Automatisering

~ Overgang traditionele diensten naar IP leidt tot stijging vraag naar glasvezel ~

Son, 9 juli 2008 - Claranet, leverancier van zakelijke oplossingen in de communicatie- en informatietechnologie, gaat een samenwerking aan met e-Quest Automatisering. Claranet levert binnen het partnerschap diensten op het gebied van internet, hosting en colocatie. Deze samenwerking is tot stand gekomen om te voldoen aan de vraag naar glasvezel. E-Quest Automatisering levert service op het gebied van kantoor-automatisering.

Claranet en e-Quest werken samen om de grote industrieterreinen in Helmond te voorzien van glasvezel. Ook uitbreiding richting het centrum vindt plaats. Hier ligt inmiddels al glasvezel en aansluitingen zijn gerealiseerd. Veel Helmondse bedrijven sluiten hun vestigingen via het glasvezelnetwerk op het internet en elkaar aan. Zo kunnen ze onderling snel en tegen lage tarieven samenwerken.

e-Quest Automatisering heeft voor een samenwerking met Claranet gekozen omdat Claranet internationaal actief is en hierdoor diverse mogelijkheden heeft voor klanten met vestigingen verdeeld over Nederland of zelfs daarbuiten. Het gaat hier om diensten op het gebied van internettoegang, VPN's, (managed) hosting en security.

Steeds vaker kiezen bedrijven en particulieren voor internet via glasvezel. Patrique Dankers, e-Quest Automatisering: "Bij een glasvezelverbinding is verdere uitbreiding nooit nodig, ook al neemt de hoeveelheid dataverkeer over het netwerk toe. De behoefte aan bandbreedte is explosief gestegen. In de toekomst wordt dit alleen maar meer, doordat steeds meer traditionele diensten zoals telefonie, televisie kijken en videotelefonie ook over IP gaan."

"Met de aanleg van glasvezel kunnen we voldoende snelheid van het internet blijven garanderen", aldus Arthur van Grinsven, algemeen directeur bij Claranet. "Met de toename van glasvezel in Nederland wordt het steeds makkelijker, meer en beter communiceren. Dankzij de samenwerking met e-Quest Automatisering kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan deze ontwikkeling."

(301 woorden