Prins wederom succesvol in mega aardgas project


EINDHOVEN, 20080709 -- De Saipa Group uit Iran, de grootste autofabrikant in het Midden-Oosten, heeft Prins Autogassystemen B.V. een eerste order gegeven voor het af fabriek voorzien van Zamyad Pick-ups met een aardgassysteem. In het eerste jaar zullen er 75.000 aardgassystemen af fabriek ingebouwd gaan worden. Deze order is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen beide partijen.

De Saipa Group is een overkoepelende automotive groep in Iran waaronder de drie automerken Saipa, Pars Khodro en Zamyad behoren. De relatie tussen Prins en de Saipa Group is begonnen in 2002 met de levering van een speciaal voor Saipa ontwikkeld benzine carburatie systeem waarmee aanzienlijke emissieverbeteringen werden behaald. Vervolgens is er op basis van dit carburatie systeem een aardgassysteem ontwikkeld.

Prins is voor het Zamyad-project de leverancier van het complete aardgassysteem. Dit project betreft de Zamyad Z24 NI, dit is een pick-up met een 2.4 liter Nissan motor. Onder de laadbak van de pick-up wordt een 119 liter metende aardgastank gemonteerd voor de opslag van het aardgas.

Het aardgassysteem van Prins zal direct aan de productieband ingebouwd gaan worden. Het noodzakelijke Type Approval (TA) is afgegeven en er zal dus op zeer korte termijn met de productie gestart kunnen worden.

Website: www.prins.eu

Algemeen
Prins Autogassystemen B.V. is gevestigd in Eindhoven en is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van alternatieve brandstofsystemen. Prins levert aan OEMs, importeurs en after-market klanten in meer dan 40 landen. Prins is een onderdeel van SHV en heeft een R&D samenwerkingsverband met Keihin Japan, een van de grootste brandstofsysteemleveranciers in de wereld. De systemen van Prins helpen de autofabrikanten te voldoen aan de meest strikte eisen die gesteld worden aan de uitstoot van CO2, fijnstof en NOx.