De wishbonebike, driewieler en loopfiets ineen


APELDOORN, 20080709 -- Co & Co bv in Apeldoorn introduceert een uniek product in Nederland. De Wishbonebike is een loopfiets en driewieler met een bijzonder design, waardoor hij veel extra's heeft in vergelijking met de bekende loopfietsen. Het lichte houten frame heeft de vorm van een zogenaamde Wishbone. Een gebogen wensbotje dat, net als de fiets, zijn oorsprong in Nieuw-Zeeland vindt.

WishbonebikeOp 3 manieren te gebruiken: leuk, leuker, leukst!
De Wishbonebike kan al gebruikt worden door kinderen vanaf 1 jaar omdat het loopfietsje aan de achterzijde twee wielen heeft. Dat is overigens ook bijzonder praktisch voor kinderen met een minder ontwikkeld evenwichtsgevoel. Verder is het zadel in zijn laagste stand ook geschikt voor jonge en heel kleine kinderen.
Als de kids gewend zijn aan het sturen en lopen met het fietsje is het tweede achterwiel eenvoudig te verwijderen, waardoor een meer traditionele loopfiets ontstaat. Doordat het frame tenslotte ook nog eens om te keren is, kan het zadel veel hoger gesteld worden. Kinderen kunnen dus nog jaren plezier hebben van de Wishbonebike. En dat is maar goed ook: het design is super hip, dus daar wil je nog heel lang op gezien worden.

Getest en OK bevonden door kids
Pim en Alex Coopmans van Co& Co zagen de Wishbonebike in het buitenland en waren zo onder de indruk van de mogelijkheden en het design, dat zij een aantal exemplaren mee hebben genomen naar Nederland. Via kinderwinkel Kapoes, waar Co & Co ooit ontstond, heeft een aantal kinderen de Wishbone mogen testen op gebruiksplezier, gebruiksgemak en duurzaamheid. De fiets heeft deze test glansrijk doorstaan en was al snel populair onder de Apeldoornse jeugd. Ook fysiotherapeuten reageren enthousiast op de Wishbonebike. Het slimme design en het gebruiksgemak dragen bij aan een goede motoriek van kinderen. Inmiddels heeft Co & Co daarom een eerste bestelling naar Nieuw-Zeeland gestuurd en de fietsen worden begin augustus in Nederland verwacht.

Een extra en bijzondere doelgroep
Bijkomend voordeel van de Wishbonebike is dat kinderen met een beperking op deze manier ook kunnen genieten van een loopfiets met een hippe uitstraling. Een voorbeeld hiervan is de kleine Lukas Germs (2 jaar). Lukas is geboren met Downsyndroom. Daardoor is niet alleen zijn motoriek en evenwichtsgevoel iets minder goed ontwikkeld dan bij leeftijdsgenoten: hij was ook gewoon te klein voor de standaard loopfietsen. Ook met de zadels in de allerlaagste stand raakten zijn voeten bij geen enkel model de grond. Toch wil hij graag meedoen met zijn vriendjes en vriendinnetjes.
Toen Co & Co de Wishbonebike beschikbaar stelde voor Lukas, ging er een wereld voor hem open! Inmiddels scheurt Lukas breed lachend door Apeldoorn en kijkt menigeen hem na als hij behendig op zijn hippe Wishbonebike door de binnenstad stuurt. De fiets is heel licht waardoor hij hem zelf over kleine obstakels en stoepjes kan tillen. Binnen enkele dagen was hij gewend aan het lopen en sturen tegelijk en ging hij flink snelheid maken.

Lukas steelt dus de show op zijn Wishbonebike. Maar ook zijn vriendjes en vriendinnetjes zonder Down zijn het er allemaal over eens: de Wishbonebike is gewoon supercool!

Meer informatie:
Pim Coopmans
www.wishbonebikes.nl
Co & Co bv
Mariastraat 26
7311 HL Apeldoorn