Leefbaar Rotterdam


woensdag, juli 09, 2008

Stadsbestuur trekt handen af van Ibn Ghaldoun

Leefbaar Rotterdam is verheugd dat het stadsbestuur heeft besloten geen steun meer te geven aan de Ibn Ghaldoun school. Tijdens het raadsdebat van 22 mei jl. wilde het stadsbestuur Ibn Ghaldoun nog een laatste kans geven. Die laatste kans is nu voorbij.

De Onderwijsinspectie concludeerde in mei al dat de kwaliteit van onderwijs op Ibn Ghaldoun onder de maat is. Ook liet het schoolbestuur jarenlang geen verbeteringen zien. Leefbaar raadslid Anita Fähmel stelde daarom voor om te gaan werken aan sluiting van de school: Imams als de homohater El Moumni staan op de loonlijst van de school terwijl zij er geen les geven. Er worden reizen naar Mekka georganiseerd van belastinggeld. De kwaliteit van het onderwijs is ver beneden de maat en het schoolbestuur is al jaren niet bereid dit te verbeteren. Wat moet deze school nog meer verkeerd doen om voor sluiting in aanmerking te komen? Vooral over de kinderen op de school maakte Leefbaar zich zorgen. Fähmel: Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor goed onderwijs voor alle kinderen in Rotterdam. Daar is Ibn Ghaldoun niet toe in staat.

Vandaag maakte wethouder Geluk (CDA) bekend dat nu ook wat hem betreft de maat vol is. Hij heeft er geen vertrouwen meer in dat het schoolbestuur de noodzakelijke verbeteringen gaat doorvoeren. Er gaat daarom geen geld meer van de gemeente naar de school en ouders wordt aangeraden om hun kinderen van de school te halen. Ondertussen bepleit Geluk bij het Rijk dat gemeenten slechte scholen moeten kunnen sluiten.

Leefbaar Rotterdam is blij dat het er van gekomen is. We hopen dat de ouders massaal gehoor geven aan de oproep en hun kinderen op een fatsoenlijke school les laten volgen.