DBC Onderhoud

10 juli 2008: Gebruikersbijeenkomst over DBC-grouper DBC-Onderhoud organiseert extra gebruikersbijeenkomsten over het verbeterplan DBCs op weg naar Transparantie (DOT). Daarin draait het om meer transparantie, stabiliteit, medische herkenbaarheid en gebruikersvriendelijkheid. Op 10 juli staat de derde bijeenkomst in deze reeks gepland. Deze zal gaan over de DBC-grouper.

Onderdeel van het project DOT is het uit de geregistreerde zorg geautomatiseerd afleiden van de declarabele prestaties: DBC-zorgproducten en aanvullende producten zoals dure geneesmiddelen of intensive-caredagen. Dit is de taak van de grouper. Alle curatieve zorginstellingen in Nederland die DBCs registreren en declareren gaan deze grouper gebruiken. De grouper stuurt de declarabele producten met een keurmerk naar de zorginstelling terug. De zorginstelling voorziet de declarabele producten van een prijs en declareert deze, normaliter bij de verzekeraar.

De bijeenkomst besteedt aandacht aan functionele aspecten van de grouper, zoals de beveiliging, de continue beschikbaarheid en de precieze inhoud van de retourinformatie. De eerste conceptversie van de grouper is medio juli gereed. De bijeenkomst op 10 juli is dus een uitgelezen kans om tijdig geïnformeerd te raken over aspecten die van belang zijn voor het implementatietraject.

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor iedereen die zich bij zorgaanbieders bezighoudt met de implementatie van de DBC-systematiek. Daarnaast is de bijeenkomst interessant voor zorginkopers bij verzekeraars en ICT-leveranciers.

De bijeenkomst vindt plaats in het NBC te Nieuwegein van 11.30 tot 16.30 uur. Zodra meer bekend is over het definitieve programma, laten wij u dat vanzelfsprekend weten via onze website en nieuwsbrief.

U kunt zich hier aanmelden.

© DBC-Onderhoud