NCRV

Babyboom Het vervolg

Een alleenstaande moeder en een jong gezin op vakantie in tweede aflevering Babyboom Het vervolg

Donderdag 10 juli

21.20 uur, Nederland 1

In de eerste serie van Babyboom werd bij Renee, partner van Roy, MS geconstateerd en ze sprak over het ingrijpende effect dat deze ziekte op haar leven heeft. Ondanks haar ziekte willen ze dolgraag zwanger worden en trouwen, het liefst in die volgorde. Babyboom was er bij toen het verliefde stel elkaar het Ja-woord gaf. Begin dit jaar is Renee bevallen van dochter Jasmijn. Deze week gaat Renee terug aan het werk gaat bij de edelsmederij.

Denise en Peter overkwam het ergste wat ouders kan overkomen; twee weken na hun geboorte overleed hun zoontje Dylan. Hij kwam al na 26 weken zwangerschap ter wereld en bleek ernstige problemen te hebben. De verbinding tussen zijn hart en longetjes was nog niet volledig ontwikkeld. Om dit te stimuleren kreeg Dylan agressieve medicijnen, die een gaatje in zijn dikke darm veroorzaakten. De darmoperatie die daarop volgde zorgde dat zijn bloeddruk zeer onregelmatig was. Nog altijd is niet honderd procent duidelijk wat precieze doodsoorzaak is geweest. Babyboom Het vervolg gaat mee naar het ziekenhuis waar Denise en Peter een gesprek hebben met de kinderarts over de autopsie.

Kitty en Marinjo leerden elkaar kennen via internet en wonen samen in één huis met Kittyâs ouders. Bij de collectieve zwangerschapstest in de eerste aflevering van Babyboom bleek Kitty zwanger. Hun zoontje Marijn is ondertussen al tien maanden oud. Babyboom Het vervolg zoekt het jonge gezin op tijdens hun vakantie in een bungalowpark.

De alleenstaande moeder Margreet is bevallen van de kleine Daniek. Samen met Daniek en haar tweejarige zoontje Camiel is Margreet onlangs op reis geweest door Thailand. Caroline Tensen gaat bij Margreet langs om te horen hoe deze reis is bevallen.