Gemeente Lingewaal


raadsvergadering 10 juli
het oude gedeelte van het gemeentehuis

Op donderdag 10 juli 2008 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal. De vergadering bestaat uit een middaggedeelte van 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur en een avondgedeelte van 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur in het gemeentehuis in Asperen. Aansluitend wordt afscheid genomen van PvdA-fractievoorzitter Dick Hansum. Dit is een openbare vergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot de dag van de vergadering, uiterlijk tot 14.00 uur, melden bij de raadsgriffier de heer H.H. Dame (tel. 0345-634 089, e-mail: h.dame@lingewaal.nl) of bij de plaatsvervangend griffier de heer F.J. Bok (tel. 0345-634062, e-mail: f.bok@lingwaal.nl). De agenda en stukken voor de vergadering liggen ter inzage in het gemeentehuis en staan op de website van de gemeente: www.lingewaal.nl (gemeentebestuur; vergaderingen).
De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via Radio Lingewaal FM (via de ether op 104,9 MHz, via de kabel op 91,4 MHz) en via het geluid op de kabelkrant LekWaalTV (kanaal 64+, frequentie 821,25 MHz).

Tijdens de vergadering worden onder andere de volgende punten behandeld.

Perspectiefnota 2009 2012.
Bij de bespreking van de perspectiefnota kunnen de verschillende politieke partijen in de raad hun visie op het komende begrotingsjaar verwoorden. De in de afgelopen periode uitgebrachte financiële beleidsnota kan als onderlegger in het debat worden gebruikt. . Kadernota nieuwe investeringen
In juli 2007 is besloten om de lasten van nieuwe investeringen vanaf 2008 te maximaliseren op 250.000,- per jaar en daarover eenmaal per jaar te besluiten. In overweging wordt gegeven een relatie te leggen met het komende leefbaarheidonderzoek .
Interpellatiedebat Zandput Herwijnen.
In de vergadering van het presidium op vrijdag 20 juni 2008 door de aanwezigen afgesproken een interpellatiedebat te houden over de situatie met betrekking tot de zandput in Herwijnen. Verbetering verkeersveiligheid Graaf Reinaldweg ( N830 ) In de vergadering van de gemeenteraad op 27 maart 2008 is het voorstel aangehouden. De wethouder is toen verzocht het gevoelen van de raad in dit dossier aan de provincie over te brengen.
Afscheid van het raadslid D.A. Hansum
De fractievoorzitter van de PvdA heeft in een brief aangegeven niet langer deel te zullen uitmaken van de raad van de gemeente. De burgemeester en vertegenwoordigers van alle fracties zullen het woord voeren.