Gemeente Schiedam


Juli

Schiedam viert 20 jaar t Maasboulevardfeest

02 juli 2008

t Maasboulevardfeest viert van donderdag 10 tot en met zondag 13 juli haar twintigjarig bestaan. Het is een van de Jim grootste gratis festivals in Schiedam met vier dagen popmuziek, Hollandse hits, Schiedam Classics, sport en theater. Dit jaar staan onder meer Radioacoustic, The Keytones, Rene Schuurmans en Jim op het podium. Zaterdagavond wordt het feest extra groot gevierd met een spectaculaire vuurwerkshow.

Het feest aan de Maasboulevard barst los op donderdagavond 10 juli met een speciale editie van Schiedam Classics. Na vier jaar klassieke muziek is het tijd voor iets nieuws: Jazz and Swing! Pete's Corner Big Band onder de leiding van Guus Dohmen spelen schitterende nummers uit de jaren 40 en 50. Maar ook de modernere Jazz and Swing komt voorbij met evergreens van Duke Ellington, Benny Goodman en Woody Herman.

Vuurwerkshow vanaf Nieuwe Maas
De combinatie van popmuziek en het Open Maasboulevardfeest Dartkampioenschap staat zoals vanouds op het programma op vrijdag met dit jaar optredens van Miracle, Footloose en Radioacoustic. Zaterdag- en zondagmiddag zijn voor het hele gezin. Naast een kinderdorp met tientallen attracties zijn vele straattheateroptredens te zien, maar ook de feestmarkt met honderden kramen is een bezoek waard. Speciaal voor de kinderen zijn op zaterdagmiddag optredens van de meidengroep Djumbo en Clown Jopie. Wie hier te oud voor is, vermaakt zich ongetwijfeld met de Stille Disco, in de Feesthut en met een optreden van de Melbourne Shufflers. Tijdens het Popfestival op zaterdagavond spelen op het buitenpodium en in de tent onder meer The Keytones, The Brew, De Kipsnippers en Sue Moreno. Deze zaterdagavond wordt Schiedam getrakteerd op een geweldige vuurwerkshow die afgestoken wordt vanaf een ponton op de Nieuwe Maas.

Grote namen op Hollandse Hits Festival
Djumbo Zondag is het tijd voor het grootste voetbaltoernooi van de regio, het evenement waar t Maasboulevardfeest uit is ontstaan. Bovendien is dan ook de andere grote publiekstrekker van het weekend: het Hollandse Hits Festival. Vele grote namen bezochten de afgelopen twintig jaar het feest, en deze editie zijn Dennie Christian, De Dikdakkers, Rene Schuurmans, Het Feestteam en Jim van de partij!
---

t Maasboulevardfeest
Maasboulevard, Schiedam
Gratis toegang
Donderdag 10 juli 19.00 - 23.00 uur
Vrijdag 11 juli 19.00 - 24.00 uur
Zaterdag 12 juli 10.00 - 01.00 uur
Zondag 13 juli 10.00 - 19.00 uur
www.maasboulevardfeest.nl
Klik hier voor meer informatie.