Gemeente Rhenen


Joost van Oostrum verdedigt titel op NK

Burgemeester Joost van Oostrum zal op 10 juli 2008 zijn titel verdedigen tijdens het NK wielrennen voor burgemeesters. In een apart onderdeel tijdens de Axa wielerronde zullen zestien burgemeesters de strijd aangaan op een bijzonder parcours in de binnenstad van Rhenen.

Vooral de inmiddels beruchte klim op de Bontekoestraat zal veel vragen van de burgemeestersbenen. Vorig jaar wist burgemeester Joost van Oostrum de concurrentie achter zich te houden in zijn eerste NK. Zijn grootste tegenstander en de kampioen van 2006, burgemeester Arie van Erk uit Bergambacht, zal ook dit jaar aan de start verschijnen. Er rijdt ook een aantal oud-profs als Gerben Karstens, Egbert Koersen en Cor Schuring tot vier rondes voor het einde mee.

Ruim zestig Nederlandse en enkele Belgische burgemeesters zijn deze dag, veelal met hun partner, te gast in Rhenen. Naast de wielerwedstrijd vindt namelijk ook een recreatieve fietstocht plaats in de fraaie omgeving van de Gelderse vallei en Utrechtse Heuvelrug. Zo kunnen de burgemeesters uit alle windstreken genieten van de diverse landschappen van het 750 jaar oude Rhenen.

Ieder jaar is er een goed doel verbonden aan het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar is gekozen voor Alpe dHuZes. Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen.

Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in 2006, 2007 en 2008 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2008 werd een recordbedrag van ruim 3 miljoen Euro opgehaald. Meer informatie over dit goede doel vindt u op: www.alpe-dhuzes.nl.

Het parcours loopt door de binnenstad van Rhenen en loopt globaal rond de Cuneratoren en de oude benedenstad. De start/finish is is wederom op de Herenstraat ter hoogte van de Rabobank. Hier komt ook een jurywagen te staan. Vervolgens gaat het parcours linksaf de Veerweg op langs het terrein van de Rijnweek.

Voorbij restaurant Tante Loes gaat het parcours de Rijnkade op. Vervolgens Rijnstraat, rechtsaf de Zuidwal, einde linksaf de steile Bontekoestraat omhoog en dan einde linksaf weer de Herenstraat. Het totale parcours is ongeveer 1.200 meter lang. Meer informatie op: www.axa-wielerronde.nl

Het programma van de wielerronde van Rhenen ziet er als volgt uit:

15.00 uur Dikkebandenrace voor de schooljeugd 16.30 uur Scootmobielrace
17.30 uur Nederlands Kampioenschap (NK) voor burgemeesters 18.30 uur Nieuwelingen
20.00 uur Amateurs A

Persbericht van 3 juli 2008.