Gerechtelijke organisatie

Uitspraak in bevoegdheidsincident in zaak âMoeders van Srebrenicaâ op 10 juli 2008

Den Haag, 3 juli 2008 - De rechtbank 's-Gravenhage zal op donderdag 10 juli 2008 om 11.00 uur het vonnis uitspreken in het bevoegdheidsincident in de zaak van de `Moeders van Srebrenica' en tien individuele eiseressen tegen de Nederlandse Staat en de Verenigde Naties. Op 18 juni 2008 zijn de pleidooien in het incident gehouden.

De zitting
De zitting is openbaar en toegankelijk voor pers en publiek voor zover het beschikbare aantal zitplaatsen (ca. 70) dit toelaat. De zitting wordt gehouden in zaal H1 (tweede verdieping) van het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag. Er is geen extra videozaal ingericht.

Kopie vonnis
Na afloop van de zitting zijn kopieën van het vonnis voor de pers beschikbaar.

Engelse en Bosnische vertalingen van het vonnis Er is op 10 juli geen mogelijkheid de zitting simultaan in het Engels en Bosnisch te volgen. Na afloop van de zitting zijn voor de internationale pers wel Engelse en Bosnische vertalingen van het vonnis beschikbaar.

Publicatie vonnis
Het vonnis wordt na afloop van de zitting gepubliceerd op de website Rechtspraak.nl. Dit geldt ook voor de Engelse en Bosnische vertalingen van het vonnis.

Schrijvende pers
Schrijvende pers hoeft zich voor deze zitting niet te accrediteren.

Audiovisuele media
De audiovisuele media die zich hadden aangemeld voor de pleidooien op 18 juni 2008, kunnen op 10 juli opnamen maken van de uitspraak. Na de uitspraak kunnen in de zittingszaal interviews worden opgenomen. Ook is een persrechter beschikbaar om vragen van de pers te beantwoorden.

Wij verzoeken deze media zich uiterlijk dinsdag 8 juli om 17.00 uur aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank, tel. 070 381 1943.

Informatie
Voor meer informatie over de zitting kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank 's-Gravenhage, tel. 070 381 1943.

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 3 juli 2008 Naar boven