Gemeente Roermond

Werkbezoek staatssecretaris Albayrak aan Veiligheidshuis

Nebahat Albayrak Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak komt donderdag 10 juli naar Roermond voor een werkbezoek aan het Veiligheidshuis Midden-Limburg.

De staatssecretaris wil zich op de hoogte stellen hoe het Veiligheidshuis Midden-Limburg in de praktijk werkt. Daarbij komt de persoonsgerichte aanpak aan bod, die het Veiligheidshuis het afgelopen jaar heeft ontwikkeld voor veel- en meerplegers en ex-gedetineerden. De diverse netwerkpartners die binnen het Veiligheidshuis werkzaam zijn, zullen de staatssecretaris hierover vertellen.

De staatssecretaris heeft aangegeven dat haar belangstelling ook uitgaat naar het meten van effecten van inspanningen van het Veiligheidshuis en het monitoren van de persoonsgerichte aanpak. Kortom, hoe voer je als Veiligheidshuis regie op de netwerkpartners en hoe meet je het effect op de overlast en criminaliteit?

Veiligheidshuis Eind dit jaar komt er één Veiligheidshuis Midden-Limburg, gevestigd in Roermond. De locatie in Weert wordt per 1 december 2008 opgeheven, maar de casusoverleggen blijven in Weert zelf plaatsvinden. De andere vijf Midden-Limburgse gemeenten (Leudal, Roerdalen, Maasgouw, Nederweert en Echt-Susteren) gaan per 1 januari 2009 ook deelnemen aan het Veiligheidshuis Midden-Limburg. Vanaf die datum zullen dus ook veel- en meerplegers uit deze gemeenten een persoonsgerichte aanpak volgen in het Veiligheidshuis Midden-Limburg.

Publicatiedatum: 04-07-2008 Bijgewerkt: 04-07-2008