Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 8 juli 2008, Den Haag

Stichting Haags Historisch Museum

Speciale zomeractie: DE VakantiePas-museumtas

Deze zomer kunnen Haagse kinderen met de welbekende VakantiePas een gezamenlijke speurtocht doen in elf verschillende musea. Voor de eerste 500 speurneuzen ligt er een goedgevulde VakantiePas-museumtas klaar.

Samen met figuurtje 'Guus' speuren de kinderen in de deelnemende musea naar letters. Deze letters vormen samen een woord. Is het woord gevonden? Dan kunnen de kinderen een goedgevulde VakantiePas-museumtas ophalen. Waar? Kijk in de vakantiepas!

Donderdag 10 juni vindt om 13.30 uur de feestelijke start van de VakantiePas 2008 plaats in Museum Meermanno. Wethouder Sander Dekker doet als eerste de letterspeurtocht in Meermanno, geholpen door zestig schoolkinderen. Bovendien is hij de eerste die een échte Guus VakantiePas-museumtas ontvangt.

De speurtocht wordt mogelijk gemaakt door en vindt plaats in de volgende musea: Mauritshuis, Museon, Escher in het Paleis, Letterkundig Museum, Museum Beelden aan Zee, Museum voor Communicatie, Haags Gemeentearchief, Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort, Gemeentemuseum en Museum Meermanno.

Voor meer informatie over de VakantiePas kunt u kijken op www.kindervakantiepas.nl

Voor meer informatie over de speurtocht kunt u mailen naar dijkstra@meermanno.nl. Tel. 070-3462700