ProRail

Persbericht

09-07-2008

Bouwwerkzaamheden Hanzelijn in Dronten tijdens de zomerperiode

De vakantie is voor een deel van Nederland gestart, maar de werkzaamheden voor de Hanzelijn gaan tijdens de bouwvakvakantie gewoon door. De Combinatie Hanzelijn NL. v.o.f. sluit op donderdag 10 juli aanstaande de Rendierweg af voor fietsers vanaf 07.00 uur âs morgens tot 19.00 uur âs avonds. Dit is nodig voor de aanleg van de liggers op het spoorviaduct.
De aannemer heeft het betonwerk klaar voor de ondersteuning van het viaduct op de Rendierweg. Voor het afronden van het betonwerk is het nodig dat de weg voor de hele dag is afgesloten voor het fietsverkeer.

Overige bouwwerkzaamheden

Zandspuiten

Het zandspuiten voor de spoorbaan is momenteel in uitvoering tussen de Hondweg en de Oudebosweg. De aannemer verwacht medio juli 2008 het realiseren van de aardebaan tot aan de Tunnel Drontermeer af te ronden.

Lage Vaart

Op 5, 6, 7 en 8 augustus aanstaande zijn er stremmingen op het water vanwege bouwwerkzaamheden voor een spoorviaduct. Op deze dagen is er beperkte doorvaart voor het vaarverkeer. De lokale watersportverenigingen zijn ook geïnformeerd over deze stremmingen.

Elandweg

Het verkeer wordt inmiddels omgeleid. Het betonwerk voor de viaducten start na de vakantie (medio augustus 2008).

De Noord

Betonwerk van de tussensteunpunten is gereed, het betonwerk voor de beide landhoofden is volop in uitvoering.

Biddingweg

De nieuwe aansluiting Bisonweg-Biddingweg is in uitvoering.

Vuursteenweg

De omleiding op de Vuursteenweg is gerealiseerd.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.