Gemeente Giessenlanden


Samenwerkingsovereenkomst Giessenlanden en Huurdersraad

Wethouder Berend Buddingh en voorzitter Peter Looijenstein van de Huurdersraad Giessenlanden hebben op donderdag 10 juli hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen beide partijen het belang van een hechte samenwerking.

Wethouder Buddingh is enthousiast over de overeenkomst: Hiermee geven we als gemeente het belang van bewonersparticipatie aan. Door nauw samen te werken met bewoners komen we tot resultaten waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.

Vertrouwen

De samenwerkingsovereenkomst loopt tot 1 januari 2009. Dan wordt het gemeentelijke Woningbedrijf verkocht aan een woningcorporatie. Buddingh: De huidige overeenkomst kan een basis zijn voor de samenwerking tussen de Huurdersraad en de corporatie die het Woningbedrijf van de gemeente overneemt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat die toekomstige samenwerking ook goed zal verlopen.

Waarborg

Voorzitter Looijenstein van de Huurdersraad hecht veel waarde aan de overeenkomst: Deze overeenkomst is voor ons belangrijk, omdat hij ook geldt voor de toekomstige corporatie als we daarmee onverhoopt niet tot overeenstemming kunnen komen. Hiermee is de positie van de huurders van Giessenlanden ook voor de toekomst gewaarborgd.