Speurders.nl steekt stokje voor Nigeriaanse oplichtingspraktijken

10/07/2008 09:19

Telegraaf Media Nederland

Nigeriaanse criminelen lichten op online handelsplaatsen op grote schaal mensen op. Dit onderwerp wordt momenteel breed uitgemeten in de media. Speurders.nl garandeert 100% veilig handelen met PayDutch.

Verkopers worden massaal gedupeerd doordat ze, lekker gemaakt door een voorafbetaling op een (naar later blijkt dubieuze buitenlandse) bankrekening dure producten opsturen. Daarna komt de aap uit de mouw en wordt het aankoopbedrag niet doorgestort. Spullen weg en geen geld.

"Het is heel triest om te lezen dat er zoveel mensen de dupe zijn van deze oplichters terwijl dit te voorkomen is. Wij bieden onze gebruikers de gratis service van PayDutch, waarmee deze oplichtingspraktijken uitgesloten zijn. We doen dat omdat Speurders.nl 100% veilig kopen en verkopen via het internet wil garanderen aan haar gebruikers", aldus Leon Kramer van Speurders.nl

In plaats van rechtstreeks zaken te doen met elkaar treedt PayDutch op als derde partij (escrow service) die de hele transactie online mogelijk maakt en bewaakt. Deze service geeft dezelfde zekerheid als een notaris alleen nu online. Zo is het mogelijk om 100% veilig te kopen en te verkopen op internet. De koper krijgt zeker zijn spullen en de verkoper is zeker van betaling. Vooruitbetalen en geen spullen krijgen, is verleden tijd.

Directeur Marc Hermans van het Heerlense internetbedrijf PayDutchGroup verbaast zich over de naïviteit van de particulieren die op advertentiesites met elkaar zaken doen. "Aangezien bij internet afstand en onbekendheid met de andere partij meestal een gegeven zijn, is het verstandig om een derde partij in de transactie te betrekken. We bieden zowel koper als verkoper zekerheid van betaling en levering via ons derden geldplatform www.paydutch.nl , waarmee de koper met iDEAL eerst op onze tussenrekening het aankoopbedrag stort, in afwachting van de levering. De verkoper verstuurt met ontvangstbevestiging en PayDutchGroup betaalt daarna het aankoopbedrag. Gaat er iets fout is er zelfs een gratis geschiloplossing".

Over Speurders.nl

Speurders.nl is onderdeel van Telegraaf Media Nederland. Speurders maakt al sinds 1922 adverteren voor iedereen mogelijk, als rubrieksadvertenties in de De Telegraaf. De online variant Speurders.nl is in augustus 2004 gestart en richt zich op het gratis online bij elkaar brengen van vraag- en aanbod van zowel particulieren als bedrijven. Hierbij gaat het niet alleen om tweedehandse artikelen, maar ook om diensten en nieuwe producten. In december 2005 riep online onderzoeksbureau Multiscope Speurders.nl uit tot de beste Nederlandse site-introductie ooit. Gemiddeld worden er zo'n 1 miljoen gratis advertenties per maand ingebracht. Dit komt neer op ca. 35.000 advertenties per dag. Speurders.nl streeft ernaar toonaangevend te zijn in de branche op het gebied van veiligheid en gebruikersgemak.

Over Telegraaf Media Nederland

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Media Groep, Telegraaf Productiehuis en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en - platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Over PayDutch Group

PayDutch (in Nederland) en Pay? (in België) zijn diensten van PayDutch Group. De PayDutch Group heeft de ambitie om meer gemak en maximale veiligheid te bieden bij online transacties, dit door een innovatieve aanpak. PayDutchGroup won voor haar service PayDutch in 2007 de prestigieuze Broos van Erp-prijs uit handen van Staatssecretaris Heemskerk, die PayDutch de oplossing vond van het maatschappelijke probleem internetfraude. De service van PayDutch is tot en met augustus zelfs gratis voor zowel kopers als verkopers. Voor meer informatie over de PayDutch Group: www.paydutchgroup.com





http://Speurders.nl


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie (