Gemeente Lopik

Op de Fiets/Lekdijk

Feestelijke opening Lekdijk

In het kader van het project "Op de Fiets" is in de afgelopen maanden de Lekdijk over een lengte van bijna 20 kilometer heringericht. Hoofddoelstelling van het project is het versterken van het recreatieve karakter van de Lekdijk. Aan dit project nemen de provincie Utrecht, het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, de gemeente IJsselstein en de gemeente Lopik deel. Op 8 juli 2008 vond de feestelijke opening plaats op recreatieterrein Salmsteke.

Burgemeester Westerlaken verricht opening

Vanuit het zijspan van de motor bestuurd door waarnemend gemeentesecretaris H. Capel verrichtte waarnemend burgemeester mr. R.G. Westerlaken-Loos de opening.

Wielertijdrit

Ter gelegenheid van de opening organiseerde de gemeente Lopik samen met wielervereniging W.T.C. LOPIKerwaard een tijdrit over een parcours van circa 7 kilometer. Hieraan namen 28 wielrenners enthousiast deel.

Govert Bos uit IJsselstein klokte met 11,26 minuten de snelste tijd. Wethouder Spelt overhandigde hem een beker en een fietstenue met de opdruk "Op de Fiets".

Winnaar Govert Bos

Johan Kuipers (11,43 minuten) en Jan-Luc Coenen (12,13 minuten) werden respectievelijk tweede en derde.

Er was een eervolle vermelding voor de jongste deelnemer Kai Coenen (zoon van de als derde geëindigde Jan-Luc Coenen) die met 14,56 minuten weliswaar de laatste plaats behaalde, maar voor een 11-jarige een prachtig resultaat heeft neergezet. Hij ontving een fietsshirt van W.T.C. LOPIKerwaard.

De 11-jarige Kai Coenen

* Uitslagen tijdrit 08.07.08.pdf