Gemeente Gilze en Rijen

MEE West-Brabant en gemeente Gilze en Rijen leggen samenwerking vast

MEE West-Brabant en de gemeente Gilze en Rijen gaan intensief samenwerken bij de ondersteuning van burgers die problemen ervaren bij deelname aan de samenleving. Hiervoor is op 2 juli 2008 in het gemeentehuis in Rijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder H. Can-Engin en de heer De Gruijter, voorzitter Raad van Bestuur MEE West-Brabant.

Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor cliëntondersteuning. MEE West-Brabant ondersteunt mensen met een functiebeperking, handicap of chronische ziekte. Door de handen in een te slaan willen de gemeente Gilze en Rijen en MEE West-Brabant de ondersteuning en begeleiding van mensen die problemen ervaren bij deelname aan de samenleving verbeteren. De ondertekening van deze overeenkomst is een concreet resultaat van de invoering van de Wmo. MEE West-Brabant biedt ondersteuning aan mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig wonen, onderwijs en opleiding, werken, vriendschap en relaties, vrije tijd en deelname aan een sportvereniging. Ook ouders die een kind hebben met een beperking of handicap kunnen ondersteuning en begeleiding krijgen bij vragen rondom opvoeden en ontwikkeling. Ook begeleidt MEE kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bij de vroegtijdige signalering van eventuele problemen bij jonge kinderen. Daarnaast coördineert MEE ook de zorg voor mensen met autisme.

Ook burgers die (langdurige) zorg nodig hebben en moeite hebben bij het maken van een keuze voor een zorgverlener, kunnen daarvoor een beroep doen op MEE. MEE is onafhankelijk en objectief. In eerste instantie zal de samenwerking zich toespitsen op de verdere ontwikkeling van het Informatie en Adviespunt Wmo, het jeugdbeleid, en vrije-tijd en sport voor mensen met een beperking. De gemeente en MEE West-Brabant hebben afgesproken de samenwerking de komende jaren verder uit te breiden en te intensiveren.