Gemeente Ubbergen


raadplegen
Persberichten

Bestemmingsplannen digitaal te raadplegen

Vanaf 1 juli 2008 kan informatie over bestemmingsplannen in de gemeente Ubbergen 24 uur per dag, 7 dagen per week via de website van de gemeente bekeken worden.
Voor alle geldende bestemmingsplannen van de gemeente Ubbergen is namelijk, op basis van het programma Google Maps, een zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke presentatie beschikbaar via de website van de gemeente.

Voordelen digitale bestemmingsplannen
Naast het feit dat inwoners voor hun informatie niet meer speciaal naar het gemeentehuis hoeven te komen, heeft het digitaal kunnen raadplegen van bestemmingsplannen natuurlijk nog meer voordelen. De informatie is altijd juist en actueel en het is ook nog eens handig in gebruik. Zo is de informatie op perceelsniveau te benaderen via de invoer van een adres of rechtstreeks te benaderen vanaf de kaart / luchtfoto. Ook zijn de voorschriften makkelijk te printen of te downloaden.

Bestemmingsplannen in procedure
In verband met de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) zal het vanaf 1 juli 2009 ook mogelijk zijn om alle informatie over bestemmingsplannen die nog in procedure zijn in de Google Maps omgeving te bekijken. Nu is dit technisch nog niet mogelijk, maar tot die tijd zullen de plandocumenten van de bestemmingsplannen die in procedure zijn als pdf-bestand via de website aangeboden worden.