Gemeente Hulst


Persbericht - 09.07.2008

Toekenning predikaat Koninklijk

Het predikaat Koninklijk is een predikaat dat door Hare Majesteit de Koningin aan grote ondernemingen of verenigingen kan worden toegekend. Om in aanmerking te komen moet een organisatie onder andere een zeer belangrijke plaats innemen in het vakgebied, van landelijke betekenis zijn en (in principe) ten minste 100 jaar bestaan. In de regel onderscheidt de Koningin niet meer dan 1 organisatie per branche. Medische en financiële instellingen komen niet in aanmerking, evenals organisaties met een politieke en/of religieuze doelstelling. De organisatie dient daarenboven van onbesproken gedrag en financieel solide te zijn. In Zeeland mogen voor zover slechts 4 bedrijven dit predikaat Koninklijk voeren.

Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het Predikaat Koninklijk te verlenen aan Kerckhaert Hoefijzerfabriek BV te Vogelwaarde.
Op woensdag 9 juli 2008 wordt de nieuwbouw van Kerckhaert Hoefijzerfabriek BV aan Rapenburg 74 /78 te Vogelwaarde officieel geopend. Tegelijkertijd wordt het 100-jarig bestaan van het bedrijf gevierd.

De officiële opening wordt om 13.00 uur verricht door Burgemeester J.F. Mulder. Aansluitend op de opening reikt de Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland, mevrouw drs. K.M.H. Peijs, de oorkonde behorende bij dit predikaat uit aan dhr. Rudy Kerckhaert van de familie Kerckhaert.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl