Senternovem


10-07-2008 | Actualisatie Richtlijn herstel en beheer (water)bodemkwaliteit

www.bodemrichtlijn.nl

Op 9 juli 2008 is weer een update van de digitale Richtlijn gepubliceerd. Daarmee zijn de resultaten van 2 afgeronde SKB-projecten op de site geplaatst. De Richtlijn herstel en beheer (water)bodemkwaliteit heeft als doel relevante informatie op het gebied van bodem- en waterbodembeheer binnen een digitale structuur beschikbaar te stellen. De volgende wijzigingen zijn opgenomen:
1. Handhaving uitvoering bodemsanering
Nieuwe samenvattende informatie over: Kernbegrippen, Toezicht, Opsporing, Sanctionering, Alternatieve handhavingsmiddelen, Organisatie en kwaliteit van de handhaving, Informatie en veiligheid. Volg: Bibliotheek > Documenten > Handhaving.
2. Afstemming presentatie in-situ technieken In een nieuwe structuur zijn bestaande teksten opnieuw gerangschikt. Daarnaast zijn de teksten op onderdelen geactualiseerd. Volg: Bibliotheek > Documenten > Bodemsaneringstechnieken > B In situ reiniging.
3. Overzichten
Naast het overzicht van de factsheets zijn er nu ook overzichten van:

+ principe van saneringstechnieken;

+ kosten bodemsaneringstechnieken;

+ toepassingsgebieden
In de overzichten staan rechtsreekse verwijzingen naar de verschillende saneringstechnieken. Volg: Bibliotheek > Documenten > Bodemsaneringstechnieken > A Overzichten

Zie ook de nog komende aanvullingen onder de rubriek Actualiteit op www.bodemrichtlijn.nl.

Meer informatie

Richtlijn Herstel en Beheer bodem- en waterbodemkwaliteit

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

www.bodemrichtlijn.nl