Gemeente Gouda


10 jaar samenwerking Veilig Uitgaan bekrachtigd met nieuw convenant (4-7-2008)

"De overlast is aantoonbaar afgenomen. We hebben heldere afspraken. We werken al tien jaar samen in de Kwaliteitskring Veilig Uitgaan en we zien dat het goed gaat. Alle maatregelen die we met elkaar hebben afgesproken zijn uitgevoerd of lopen naar tevredenheid." Dat zei burgemeester Wim Cornelis bij de ondertekening van het derde convenant Veilig Uitgaan. Het convenant bevestigt de goede samenwerking en bevat ook nieuwe afspraken, zoals een puntensysteem.

De politie, Koninklijk Horeca Nederland, de Milieudienst, Cyclus en de gemeente Gouda ondertekenden vrijdag 4 juli de nieuwe afspraken in restaurant de Zalm aan de Markt. De afgesproken maatregelen hebben hun vruchten afgeworpen. Het gaat daarbij om maatregelen zoals extra inzet van politie, het cameratoezicht en Cyclus die `s ochtends vroeg het afval van de vorige avond opruimt. Opnieuw deze maatregelen onderschrijven, helpt de resultaten vast te houden. Wim Cornelis: "Op het gebied van Veiligheid is altijd alertheid geboden." Zo is de overlast afgenomen, maar is bij meer incidenten sprake van geweld.

Ook teamchef van politie Henk van der Veek is zeer tevreden met het nieuwe convenant. "Samen optreden heeft meer effect. We hebben korte lijnen en direct contact met de ondernemers."

Puntensysteem

Nieuw element in het convenant is dat helder staat omschreven wat de consequenties zijn van overtredingen en wat de vervolgstappen zijn. Ook nieuw is het puntensysteem. Ondernemers krijgen bij een overtreding een strafpunt. Drie punten binnen een half jaar betekent twee weken geen vergunning.

Rookverbod

Ook actueel is het net ingestelde rookverbod in de horeca. De samenwerkende partners in de Kwaliteitskring Veilig uitgaan hebben afgesproken de komende tijd nauwlettend en met nieuwsgierigheid de ontwikkelingen van het rookverbod te volgen.

Op de foto van links naar rechts:

de heer P. Streng (Cyclus), mevrouw A.D. Wiersema (Milieudienst Midden-Holland) , de heer M. Marée (Koninklijk Horeca Nederland), burgemeester Wim Cornelis, teamchef H. van der Veek (politie Hollands-Midden).

Ondertekening convenant Veilig Uitgaan juli 2008


---