Unieke medisch specialistische zorg in de regio haaglanden

10/07/2008 10:36

Specialistenpraktijk Oswald

Per 15 februari 2008 is de Specialistenpraktijk Oswald van start gegaan.

Dit is een instelling voor medisch specialistische zorg voor de diagnostiek en behandeling van reumatische ziekten en aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde.

Het is een particulier initiatief dat uniek is in de regio Haaglanden. Zelfs landelijk is er slechts een vergelijkbare praktijk.

Wat deze instelling bijzonder maakt is de snelle toegang tot medisch specialistische zorg met een zeer korte wachttijd tussen de diverse onderzoeken en behandelingen. Dit betekend dat niet alleen de wachttijd tot de eerste afspraak kort is (binnen enkele werkdagen) maar ook de periode tot de diagnose en behandeling uiterst kort is.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de diverse aanvullende onderzoeken zoals bloedonderzoek en echografie direct tijdens het eerste consult worden verricht. Binnen een werkweek wordt het hele arsenaal van het 1e consult en vervolgonderzoeken doorlopen zodat de patient direct de uitslag heeft en begonnen kan worden met de behandeling.

Een tweede unieke kenmerk is de individuele aanpak in een rustige en vertrouwde omgeving. De praktijk straalt geen ziekenhuissfeer uit zodat de patient zich snel op zijn gemak voelt.

Een goede relatie met de verwijzende (huis)artsen staat hoog in het vaandel. Er wordt daarom gezorgd voor een goede en snelle rapportage aan deze artsen.

Wanneer specifieke expertise of opname nodig is, zijn er goede contacten met regionale en academische ziekenhuizen.

Ook de zorg buiten openingstijden wordt gewaarborgd door samenwerking met een regionaal (stads)ziekenhuis te Den haag.

Iedere patient met (verdenking op) een reumatische ziekte of aandoening op het gebied van de interne geneeskunde kan terecht, mits verwezen door een (huis)arts.

Alle behandelingen vallen onder de basiszorgverzekering. Voorts heeft de instelling contracten met diverse zorgverzekeraars.