Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 10-07-2008

Aanrijding

VIANEN Op de Lekdijk vond woensdagmorgen 9 juli om 06.20 uur een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 18-jarige man uit Vianen reed met zijn bromfiets over de Lekdijk. Uit tegenovergesteld richting kwam een auto met aanhangwagen rijden. Ter hoogte van het voetgangerspad nam de 25-jarige automobilist uit Hagestein de binnenbocht en zag daarbij de bromfietsbestuurder over het hoofd. De 18-jarige man werd frontaal aangereden en liep letsel op aan zijn been. Hij werd naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Gewelddadige verdachten

HOUTEN Woensdag 9 juli heeft de politie drie mannen aangehouden voor het plegen van geweld.

Surveillerende agenten werden om 23.20 uur aangesproken door een groep jongeren die aangaf op een examenfeest op de Hefbrug geslagen te zijn door drie mannen. Enkele jongeren hadden verwondingen. Getuigen wezen de agenten richting een geparkeerde auto, die op dat moment wegreed. Toen een agent de bestuurder een stopteken gaf, gaf de man gas en moest de agent snel opzij stappen om een aanrijding te voorkomen. Een persoon uit de groep probeerde de auto tegen te houden en werd enkele meters meegesleurd en viel uiteindelijk op de grond. Agenten zetten de achtervolging in, maar raakten op dat moment de auto kwijt. Later die nacht, omstreeks 01.10 uur zag de politie de auto weer rijden op de Poort, de Rondweg en de Staart en konden de mannen, een 22-jarige man uit Arnhem, een 22-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man uit Utrecht, op de Rijksweg A27 worden aangehouden. Ze zijn ingesloten. De 22-jarige man uit Utrecht was de bestuurder en was onder invloed. De zaak is in onderzoek. Hoeveel personen precies gewond raakten, zal moeten blijken uit toekomstige aangiftes.