Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 10-07-2008

Telefoon gestolen

VINKEVEEN Een 17-jarige jongen uit Vinkeveen is woensdag 9 juli aangehouden op verdenking van het stelen van een mobiele telefoon. Omstreeks 10.30 uur betrapte een medewerker van een bedrijf aan de Ter Aase Zuwe de jongen in de bedrijfskantine. De medewerker had zijn telefoon daar neergelegd en zag daar iemand lopen die er niet thuis hoorde. Hij liep naar de jongen toe en zag dat zijn mobiele telefoon weg was. Toen hij de jongen confronteerde met zijn bevindingen, gaf hij toe de telefoon te hebben. Hij gaf het ding terug en bood zijn excuses aan. De medewerker schakelde de politie in. Agenten hielden de jongen, die inmiddels weg was gelopen, aan op de Herenweg.

Man gestoken met priem

WOERDEN Op de Gedempte Binnengracht heeft een 36-jarige man uit Woerden een 44-jarige man uit Woerden met een priem gestoken. De 36-jarige man is aangehouden.

Omstreeks 16.35 uur kregen beide mannen ruzie. De buurtgenoten hadden al vaker onenigheid gehad. Toen de 44-jarige man het op een schelden zette, viel de 36-jarige man hem aan. Toen de politie ter plaatse kwam, werden de mannen gescheiden, maar de 36-jarige man zag nog kans om de 44-jarige man met een priem te steken. Hij is aangehouden en ingesloten. De 44-jarige man is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan en daar behandeld. Hij deed aangifte.

Aanrijding

MIJDRECHT Woensdagmiddag 9 juli omstreeks 15.30 uur heeft er op de kruising Rozenobel - Tweede Zijweg een ongeval plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto.

De 21-jarige automobilist uit Zevenhoven reed over de Tweede Zijweg richting de A.C. Verhoefweg en kon de 72-jarige fietsster uit Mijdrecht, die vanaf het fietspad wilde oversteken naar de Rozenobel, niet meer ontwijken. De auto en fiets kwamen in botsing en de fietsster kwam enkele meters verder op het asfalt terecht. De vrouw raakte korte tijd buiten kennis. Een vrouw die toevallig passeerde, verleende eerste hulp.

De politie en motorambulance verleende eerste hulp en de fietsster is uiteindelijk met gezichtsletsel met de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Op de Provinciale weg N201 heeft de politie woensdag van 09.45 tot 12.30 uur een snelheidcontrole gehouden. In totaal passeerden 2842 voertuigen de radarwagen en overtraden 81 bestuurders de snelheidslimiet van 80 km/uur. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 115 km/uur.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen is donderdagmorgen 10 juli een 33-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 00.45 uur controleerden agenten de man vanwege zijn rijgedrag. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 670 ug/l in zijn lichaam had. De Haarlemmer moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tractor met bromfietser

OUDEWATER Op de Ruige Weide vond woensdagmorgen een aanrijding tussen een tractor en een bromfietser plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder ernstig gewond.

Een 18-jarige man uit Driebruggen reed rond 06.45 uur op zijn bromfiets over de Ruige Weide in de richting van Oudewater. Uit tegenovergesteld richting kwam een 24-jarige man uit Stolwijk die in zijn tractor reed. In een onoverzichtelijke bocht kwam de bromfietsbestuurder in botsing met de tractor. Hierbij vloog de 18-jarige man enkele meters door de lucht en kwam in een nabijgelegen sloot terecht.

Het slachtoffer werd snel uit de sloot gehaald. Hij bleek ernstig letsel opgelopen te hebben. Door personeel van de traumahelikopter werd het slachtoffer gestabiliseerd en onder begeleiding per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.