Politie Groningen

Donderdag 10 juli 2008

Provincie Groningen, 10-07-2008

Groningen: politie pakt viertal na overval in huis

In een woning aan de Ossehoederstraat te Groningen is woensdag aan het eind van de middag een 28-jarige Groninger overvallen. De politie wist later voor deze overval vier verdachten aan te houden. Het slachtoffer kwam rond half zes bij zijn woning en werd aangesproken door twee mannen. In de woning werd het slachtoffer bedreigd door beide mannen en nog eens twee verdachten. Het viertal eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van het slachtoffer. Nadat de woning was doorzocht vluchtten de verdachten in een auto. Het slachtoffer zag kans achter de daders aan te gaan. Hij kon de politie over de gegevens van de vluchtauto waarschuwen. Op de autosnelweg A7 bij Joure onderschepte de Friese politie de auto. Zij wisten de vier verdachten aan te houden. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. De vier verdachten in de leeftijd van 24, 25 en 29 jaar, allen afkomstig uit Rotterdam, werden in het cellencomplex te Groningen ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Groningen: hennepkwekerij in woning opgerold

In een woning aan de Fossemaheerd in Groningen heeft de politie woensdagochtend een hennepkwekerij aan getroffen. Naar aanleiding van overlastklachten stelde de politie en onderzoek in. In de woning werd een werkende plantage aangetroffen met ruim 150 bijna rijpe planten en een hoeveelheid apparatuur. Het geheel is door de politie en de milieudienst van de gemeente ontruimd en in beslag genomen. De 34-jarige bewoner zal later door de politie worden gehoord.

Groningen: brandonderzoek Meerpaal afgerond

De politie heeft een 41-jarige man uit Leek aangehouden die verantwoordelijk is geweest voor de brand in een woning aan de Meerpaal. De man meldde zich bij de politie dat hij eigenaar was van de woning. Hij verklaarde dat hij in de woning een hennepkwekerij wilde beginnen. Daarbij bracht hij elektrische apparatuur aan. Door een technisch mankement in een afzuiger ontstond de brand in de woning. De verdachte is gehoord en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Noordlaren: botsing tussen brom- en snorfiets

Op de Zuidlaarderweg in Noordlaren botsten woensdagmiddag de bestuurders van een snorfiets en een bromfiets met elkaar. Een 64-jarige bestuurster van de snorfiets uit Groningen reed op het fietspad naar Glimmen. Op dat zelfde fietspad reed de 19-jarige bestuurder van de bromfiets naar Zuidlaren. Vermoedelijk is één van beiden in een bocht teveel op de linkerweghelft terecht gekomen. Hierop kwamen beiden met elkaar in botsing en zij vielen vervolgens op de weg. De 64-jarige vrouw moest met hoofd- en knieletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt een proces verbaal op.

Groningen: dief van spaarzegels opgepakt

In een supermarkt aan de Zonnelaan in Groningen heeft de politie woensdag een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kwam bij de supermarkt om een aantal spaarkaarten in te wisselen voor geld. Het personeel vertrouwde het niet gezien de hoeveelheid boekjes die de man wilde inleveren en waarschuwde de politie. Na onderzoek door de agenten bleek dat de man een dag eerder bij een supermarkt aan de van Ruysdaelstraat ook al boekjes had ingeleverd. Na verhoor van de verdachte gaf hij toe de boekjes te hebben gestolen. De boekjes bleken afkomstig van een woninginbraak in Winsum. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Sappemeer: vrouw gewond na val van fiets

Een 78-jarige vrouw uit Sappemeer is woensdagmiddag op de Vosholen gewond geraakt. De vrouw zag haar man op zijn fiets rechtsaf slaan. Zij reed op haar fiets vlak achter haar echtgenoot. De vrouw geraakte te dicht achter de fiets van haar man. Hierop kwam zij ten val. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het fietsongeval een rapportage gemaakt.

Westeremden: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan de Oude Boor opgerold. De agenten troffen op de zolder een werkende plantage met 98 hennepplanten aan. Tijdens het ontmantelen kwam de 34-jarige bewoonster thuis. Zij werd aangehouden en meegenomen en ingesloten op het politiebureau. De hennepkwekerij werd opgeruimd en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Appingedam/Delfzijl: bromfietscontrole leidt tot bekeuringen

De politie heeft woensdagmiddag- en avond tijdens een
bromfietscontrole in Delfzijl en Appingedam 21 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde op de Hogelandsterweg en het Skagerak in Delfzijl en de Farmsumerweg in Appingedam in totaal 27 brom- en snorfietsen. Er werd bekeurd voor: te hoge snelheid (10x), invordering kentekenbewijs (3x) en andere strafbare feiten. Tevens werden vier bekeuringen aan automobilisten uitgedeeld voor het niet handsfree bellen (2x) en te hoge snelheid (2x).

Hoogezand: schuttingdief op heterdaad aangehouden

De politie heeft woensdagnacht op het Heveapad een 22-jarige dakloze man aangehouden voor diefstal. Een getuige alarmeerde de politie dat hij de verdachte met een schutting zag lopen. De dienders troffen de dakloze met de schutting op zijn rug op de Knijpslaan aan. Hij werd direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Uit nader onderzoek bleek dat de schutting bij een bouwmarkt was weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Grijpskerk: jonge alcomobilist veroorzaakt aanrijding

Een 17-jarige jongen uit Grijpskerk is donderdagochtend op de kruising Friesestraatweg met de Bindervoetpolder na een forse aanrijding met de schrik vrij gekomen. De knaap had op de kruising geen voorrang verleend aan een 39-jarige automobilist uit Niezijl. Door de aanrijding botste de auto van de jongen tegen een boom en kwam vervolgens met de neus in de sloot terecht. De 17-jarige werd verdwaasd en met een nat pak aangetroffen. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of hij onder invloed heeft gereden. De politie onderzoekt op welke wijze de 17-jarige aan de auto is gekomen. De eigenaar van de auto zal worden gehoord. De bestuurder uit Niezijl bleef ongedeerd. De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. De verdachte zal op een later moment nader worden gehoord over de aanrijding.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 2605, aantal overtredingen: 682, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 2723, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1258, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1206, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal gecontroleerde voertuigen: 399, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.