Gemeente Boxtel
Hulp bij hartfalen AED's in de openbare ruimte

Dankzij een gift wordt, in samenspraak met de Stichting Heartsafe Boxtel, binnenkort een 10de Automatische Externe Defibrillator, kortweg AED, opgehangen ter hoogte van het sportpark van voetbalvereniging LSV in Lennisheuvel. Belangrijk want snelle hulp bij hartfalen is van levensbelang. AED's zijn daarbij een uitstekend hulpmiddel. De AED is namelijk een apparaat dat het hart weer in het juiste ritme kan brengen. Als het hart binnen 3 minuten deskundig gedefibrilleerd wordt, heeft het slachtoffer een overlevingskans van 70%.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De Stichting Heartsafe Boxtel heeft inmiddels enkele verbetersuggesties doorgevoerd om de bekendheid van de AED's te vergroten. Zo proberen we de locaties waar de AED's hangen nog op te nemen in de komende gemeentegids 2008/2009. Ook is er een aftekenlijst opgesteld voor het gebruik. Tot de werkzaamheden van de stichting behoort ook het beheer en de controle van de werking van de apparaten. Daarnaast zorgt de stichting voor het opleiden van personen die met een AED om kunnen gaan. Als u meer wilt weten mail heartsafeboxtel@hetnet.nl of bel 06 51211702.

Locaties AED's Voor de volledigheid zetten we de locaties waar de AED's in de openbare ruimte hangen op een rijtje:

Kern Boxtel * gemeentehuis, Markt 1, rechts in de inham tegen de zijmuur van modehuis Uniek * gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, bij de ingang * sportcomplex Munsel/Den Wielakker achter de hal van Taverbo * sportcomplex Essche Heike bij het scheidsrechterslokaal * wijk Selissenwal bij het adres Ridder 31 * Rode Kruisgebouw afdeling Boxtel/Liempde, Jan Kruijsenstraat 13A, bij de ingang

Kern Lennisheuvel * gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, bij de ingang * sportpark LSV, Mijlstraat 127

Kern Liempde * zorgcentrum De Vlaswiek, Keefheuvel 17 * sportpark De Roode Bleek bij voetbalvereniging DVG, Sportlaan 2

10-07-2008
---