Gemeente Boxtel
Boxtel betaalt mee aan pc minima

Met een nieuwe subsidieregeling wil de gemeente Boxtel ervoor zorgen dat kinderen uit minder rijke gezinnen die de basisschool verlaten ook de beschikking krijgen over een computer. Een computer is onmisbaar geworden in de moderne samenleving. Kinderen op scholen voor middelbaar onderwijs hebben een computer nodig om thuis huiswerk en andere schooltaken te maken.

Link: http:///www.boxtel.nl/nieuws.php

De aanschaf van een computer is voor gezinnen die op of net boven het bestaansminimum leven een forse investering. De gemeente geeft daarom aan die gezinnen een geldbedrag waarmee zij een computer met toebehoren kunnen aanschaffen.

De regeling is bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen, waar een kind voor het eerst naar het vervolgonderwijs gaat. Naast een geldbedrag van maximaal EUR 675,-voor de aanschaf is er ook de mogelijkheid dat ouders een cursus volgen om te leren (beter) om te gaan met de computer. Daarnaast kan men gebruikmaken van een gratis helpdesk. Alle kinderen uit groep 8 van de basisscholen in Boxtel hebben een folder meegekregen over deze regeling. Folders zijn ook verkrijgbaar bij het Loket WegWijs. Daar kan men ook een aanvraag indienen om van de regeling gebruik te maken.

WegWijs Boxtel, ook voor u ! Als u na het lezen van dit artikel graag een persoonlijk gesprek wilt met een van de medewerkers van WegWijs of u wilt meer weten over deze regeling, dan kunt u contact opnemen met WegWijs. WegWijs is gevestigd op locatie Liduina, de 5e etage van het ziekenhuis aan het Liduinahof 35 en is elke werkdag te bezoeken van 9.00 tot 12.30 uur. Op maandag en donderdagmiddag bovendien van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt ook bellen, het telefoonnummer is (0411) 634590. * Lees meer over WegWijs... * Lees meer over de voorwaarden Bijzondere bijstand computer schoolgaande kinderen...

10-07-2008
---