Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse speelt belangrijke adviesrol binnen De Verkeersonderneming

10 juli 2008

Convenant De Verkeersonderneming
Op woensdag 9 juli 2008 tekende wethouder Christel Mourik een convenant voor de Raad van Advies van De Verkeersonderneming. Spijkenisse gaat samen met de partners Deltalinqs, KvK, TLN en EVO De Verkeersonderneming adviseren over de vraag hoe de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en onze regio zo optimaal mogelijk kan blijven. Want de filedruk op de belangrijkste verkeersader, de A15, is groot.

Tijdens de ombouw en verbreding van de A15 Maasvlakte-Vaanplein tussen 2010 en 2015 is een onorthodoxe aanpak noodzakelijk om deze filedruk te verminderen en dat vereist een goede samenwerking, goede acties en bruikbare initiatieven.

Kort daarvoor tekende Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat, Jeannette Baljeu, wethouder van de gemeente en portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam en Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam NV een samenwerkingsovereenkomst waarmee De Verkeersonderneming officieel was opgericht.

Deze partijen leveren de menskracht en de financiële capaciteit voor De Verkeersonderneming. De oprichting komt voort uit het programma Bereikbare Haven.