PvdA Rotterdam


PvdA presenteert De bruggen zijn niet OK

Do 10 Jul 2008 - Marco van Lent, PvdA-fractie Feijenoord PvdA presenteert De bruggen zijn niet OK

De PvdA-fractie Feijenoord heeft vandaag een uitvoerige rapportage openbaar gemaakt over de wijze waarop het singelplan Lange Hilleweg tot stand gekomen en uitgevoerd is.
Dit rapport onder de titel De bruggen zijn niet OK is in de periode februari-juli 2008 samengesteld om te achterhalen waarom bewoners zich niet betrokken voelden bij het proces en waarom de uitvoering zoveel klachten tot gevolg had.

Uit het onderzoek blijkt dat bewonerswensen slechts ingewilligd werden als zij pasten bij de uitgangspunten van de ontwerpers, dat andere bewonerswensen nauwelijks bestudeerd zijn en dat er verschillende malen onjuiste verwachtingen bij bewoners werden gewekt. Bewonersparticipatie werd niet volgens de geldende procedures vorm gegeven.
Tevens bleek dat de aansturing van het project zowel door de gemeente als deelgemeente ernstig te wensen overliet. Behalve dat de participatieprocedures onjuist uitgevoerd werden, bleken ook ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming onjuist uitgevoerd te zijn.

Vandaag is het rapport overhandigd aan het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente, een lid van de werkgroep Lange Hilleweg en de Bewonersorganisatie Bloemhof.
Bijlagen: pdf 20080710 bevindingen participatieproces lange hilleweg web.pdf

Dossier


* Bouwen en Wonen

Wonen in Rotterdam; woonvisie 2007-2010
Stadsvisie 2030