Politie Gelderland-Midden

Barneveldse gewond door losgeschoten aanhangwagen
Publicatiedatum: 10-7-2008 11:13:04

TERSCHUUR - Een 42-jarige vrouw uit Barneveld is donderdagavond 9 juli gewond geraakt nadat een losgeschoten aanhangwagen tegen haar auto was gereden.

Een 40-jarige automobilist uit Barneveld reed rond zeven uur die avond over de Stoutenburgerweg in de richting van zijn woonplaats. In de bocht net over het viaduct zou de man zijn auto met daarachter de aanhangwagen niet onder controle hebben gehad. De aanhangwagen schoot hierdoor los en kwam tot stilstand tegen de auto van de Barneveldse die in tegengestelde richting reed. De vrouw hield klachten over aan nek en schouders, en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
(08-097102)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Onenigheid tussen automobilisten na aanrijding

Publicatiedatum: 10-7-2008 11:12:15

EDE - De politie heeft woensdagmiddag 9 juli twee mannen uit Druten en Westervoort aangehouden. Het tweetal zou onenigheid met elkaar hebben gehad nadat een aanrijding was ontstaan op de A30.

De aanrijding zou zijn ontstaan toen de 35-jarige automobilist uit Druten wilde invoegen op de A30 voor de aansluiting met de A12. Toen de man wilde invoegen zou door nog onbekende reden een aanrijding zijn ontstaan met de 54-jarige automobilist uit Westervoort. Toen de twee automobilisten stopten aan de kant van de weg, zou de man uit Westervoort de andere automobilist in het gezicht hebben geslagen. Een getuige die het voorval zag gebeuren, belde de politie. Ter plaatse werd het tweetal aangehouden. Na verhoor zijn beide op vrije voeten gesteld.
(08-097054)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-7-2008 11:10:59

EDE - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 10 juli een 45-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van huiselijk geweld.

De man zou die avond onder invloed van alcohol zijn geweest en zich zeer agressief gedragen hebben tegenover zijn 44-jarige vrouw en 17-jarige dochter. Het tweetal vluchtte hierop de woning uit en belde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze de vrouw en dochter voor de woning aan. De Edenaar was in de woning en zou bij het zien van de agenten een dreigende houding hebben aangenomen tegenover zijn vrouw. Hierbij zou hij diverse bedreigingen in de richting van de Edese hebben geuit. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-097223)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vernielingen en inbraken in Nijkerk opgelost

Publicatiedatum: 10-7-2008 11:08:52

NIJKERK - De gebiedsagent in Nijkerk heeft in samenwerking met de recherche 15 verdachten uit Nijkerk aangehouden. De groep, in leeftijd variërend van 14 tot 18 jaar, wordt verdacht van een reeks vernielingen en inbraken in de omgeving van de Watergoorweg in Nijkerk. Al deze feiten werden dit jaar gepleegd. De verdachten hebben de feiten grotendeels bekend. Zij gaven aan onder invloed van alcohol en/of drugs gehandeld te hebben. De schade wordt geschat op ruim 10.000 euro.

Nadat de eerste aanhoudingen medio juni waren verricht, kwam de zaak uiteindelijk in een stroomversnelling.
De gepleegde feiten varieerden van vernielingen aan auto's (bekrassen, leeg laten lopen van de banden) tot aan vernieling en inbraak aan ondermeer verschillende clubgebouwen van de verschillende sportverenigingen die langs de Watergoorweg gevestigd zijn. Een deel van de gestolen goederen werd door de verdachten zelf genuttigd in hun 'eigen' clubhuis, een ander deel werd doorverkocht zodat ze daarvan weer inkopen konden gaan doen. Het clubhuis van de jongeren is in samenwerking met de gemeente gesloten. De Raad voor de Kinderbescherming en de jeugdreclassering zijn inmiddels bij de zaak betrokken. De politie maakt proces-verbaal op.
(08-074857)

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
026 376 3050

---