Politie Haaglanden

Persberichten 10 juli

Haaglanden, 10-07-2008

Zwerver regelt onderdak
Den Haag Een 40-jarige Haagse dakloze meldde zich donderdag 10 juli omstreeks half drie s nachts bij politiebureau Laak. De man vertelde dat hij uit zijn opvang was verwijderd en een slaapplaats wilde. De man meldde dat hij nog een gevangenisstraf van enkele dagen had openstaan, maar toen dit niet waar bleek, moest de man het bureau verlaten. Hij deed dit met de woorden Dan ga ik het anders doen en eenmaal buiten vernielde hij de buitenspiegel van een auto. Hierop werd de dakloze man aangehouden en ingesloten.

Gebroken sleutelbeen bij aanrijding
Den Haag Een 31-jarige Haagse fietser is donderdag 10 juli gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Ypenburgse Boslaan en de Guirlande. De man werd aangereden door de 40-jarige bestuurster van een personenauto. Deze vrouw verleende de fietser vermoedelijk geen voorrang. Het slachtoffer is met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Amazone valt van hengst
Den Haag Een 16-jarig meisje uit Nootdorp is donderdag 10 juli gewond geraakt toen zij op de Ypenburgse Boslaan van haar paard viel. Een motoragent zag het meisje rijden en plotseling van haar paard vallen. Het slachtoffer kwam met haar hoofd op de grond terecht en verloor het bewustzijn. Het paard ging er vandoor, kwam bijna in botsing met een lijnbus om op een bouwterrein tot stilstand te komen. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft zij geluk gehad en slechts een zware hersenschudding opgelopen.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag/Loosduinen De politie heeft donderdag 10 juli drie Haagse jongens van 16, 17 en 18 jaar aangehouden. En getuige waarschuwde omstreeks half één s nachts de politie, omdat hij twee jongens via een raam een woning aan de Jan Romijnstraat had zien binnenklimmen. Toen de politie bij de woning arriveerde, waren de jongens al weg. Maar agenten troffen even later in een auto drie jongens aan, waarvan er twee aan het signalement voldeden dat de getuige had opgegeven. De drie werden daarop aangehouden.

Een pakje cocaïne
Den Haag In een discotheek aan het Gevers Deynootplein is in de nacht van donderdag 10 juli een 38-jarige Hagenaar aangehouden. De agenten hielden hem aan naar aanleiding van een melding. De melders gaven aan de dat man drugs zou dealen. De man was in bezit van XTC-pillen en een pak cocaïne en verklaarde dat de drugs voor eigen gebruik waren. Hij is meegenomen voor nader verhoor. De drugsvangst wordt door de politie onderzocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man koopt softdrugs voor minderjarigen
Den Haag Bij een coffeeshop aan de Weimarstraat is een 56-jarige man uit Den Haag aangehouden omdat hij softdrugs verkocht aan twee Haagse jongens van 16. De jongens vroegen hem de softdrugs voor hen te kopen in ruil voor een deel van de drugs. Ook de twee jonge knapen werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Met hen werd een hartig woordje gesproken. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Allemaal de BOB
Den Haag Bij een alcoholcontrole op de Dr. Aletta Jacobsweg werd woensdagavond 9 juli tussen 20.00 uur en 22.00 uur van 104 bestuurders een blaastest afgenomen. Alle bestuurders bleven keurig onder het maximum toegestane alcoholpromillage.

Elektriciteitsstoring verraadt hennepkwekerij
Den Haag Vanwege een probleem met de elektriciteit ontdekte personeel van een energieleverancier woensdagavond 9 juli bij toeval een hennepkwekerij in een woning aan de Joris van der Haagenstraat. Bewoners belden het energiebedrijf waarop een monteur ter plaatse kwam. Als snel werd duidelijk dat er in de woning van de benedenburen een hennepkwekerij gevestigd moest zijn. De ter plaatse gekomen agenten namen met toestemming van de bewoners, een 29-jarige vrouw en haar 31-jarige man, een kijkje in de woning. In de woning troffen zij een hennepkwekerij aan met 184 planten waarop het tweetal werd aangehouden. De twee kleine kinderen (4 maanden en 4 jaar) die in de woning aanwezig waren, werden opgehaald door een familielid. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontmanteld en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietser negeert stoplicht
Leidschendam Een 15-jarige fietser uit Voorburg negeerde woensdag 10 juli om 23.50 uur het rode verkeerslicht en voerde geen verlichting, met een aanrijding tot gevolg. Een 41-jarige automobilist uit Leidschendam reed op de J.S. Bachlaan en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De ambulance vervoerde de Voorburger naar het ziekenhuis, waar artsen een hersenschudding constateerden.

Onbekende bromfietser rijdt snorfietser aan
Leidschendam Een 56-jarige vrouw uit Leidschendam meldde aan de politie dat zij dinsdag 8 juli rond 18.30 uur door een bromfietser werd aangereden. Zij reed toen op een snorfiets in het fietstunneltje van de Heuvelweg toen de bromfietser haar aanreed en vervolgens zonder zich bekend te maken doorreed. Na de aanrijding bracht een vriendin naar het ziekenhuis, waar bleek dat de Leidschendamse door een aanrijding een gebroken en gekneusde ribben had opgelopen. Ook was haar arm gekneusd en had ze een blauw oog. Het enige dat zij nog kon vertellen over de bromfietser is dat de geheel in het zwart geklede bestuurder ook op een zwarte bromfiets reed. Was u getuige van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de bromfietser? Belt u dan met de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Negen bekeuringen bij snelheidscontrole
Wassenaar De politie schreef woensdagochtend 9 juli negen bekeuringen uit bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg ter hoogte van Maaldrift. Eén bekeuring was voor het overschrijden van een doorgetrokken streep, de overigen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid lag op 89 km/u.

Familie achterhaalt ramkrakers
Wassenaar De 74-jarige pomphouder en zijn familie ging donderdag 10 juli om 03.30 uur achter de auto aan die een ramkraak pleegden op zijn benzinestation aan de Rijksstraatweg. Een week eerder werd er bij het benzinestation ook al door middel van een ramkraak een partij sigaretten gestolen. De autos verdwenen in de richting van Amsterdam over de A44. Hij belde direct de politie, die in samenwerking met de meldkamer Politie Hollands Midden de achtervolging coördineerde. Politieautos van de korpsen Haaglanden, Hollands Midden en het KLPD zette de achtervolging en zoektocht in. Ter hoogte van de afslag Oegstgeest, reed één van de autos tegen een paal, waarop de inzittenden de bosjes en de achterliggende wijk in renden. In de auto vonden agenten een grote partij gestolen sigaretten. Politiehond Tarzan vond dichtbij de auto de eerste verdachte, een 22-jarige man uit Amsterdam. In een woonwijk achter de snelweg, wilden agenten van het politiekorps Hollands-Midden een auto controleren die mogelijk betrokken was bij de vlucht van de verdachten. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er direct vandoor. Hij stuitte echter verderop op een afzetting van nog meer agenten. De inzittenden voldeden aan het signalement. De bedrading van de auto was doorverbonden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten na de vlucht de auto hadden gestolen in een poging om alsnog aan de achtervolgende agenten te ontkomen. Twee mannen uit Wemeldinge (37 en 22 jaar) werden aangehouden. Alle drie de verdachten zitten nog vast voor nader verhoor. De recherche van Bureau Wassenaar stelt een onderzoek in.

Man steekt broer in arm
Rijswijk Na een melding van een steekpartij gingen agenten woensdagavond 9 juli omstreeks poolshoogte nemen op de Prinses Beatrixlaan. De auto met daarin zowel de dader als het slachtoffer was inmiddels weggereden in de richting van de Sir Winston Churchilllaan. Daar troffen de agenten de weggereden auto aan met daarin een 42-jarige Hagenaar en zijn 45-jarige broer uit Zoetermeer. De Zoetermeerder bleek door zijn jongere broer in zijn onderarm te zijn gestoken. De Hagenaar werd hierop aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd en daar aan zijn verwondingen behandeld. De Hagenaar is voor de nacht ingesloten aan het politiebureau, zijn jongere broer moest aan zijn arm geopereerd worden. De politie onderzoekt de zaak.

Bestuurster botst op betonnen paal
Naaldwijk Onverlaten legden donderdagochtend 10 juli om 01.00 uur op de Sand-Ambachtstraat op een betonnen paal op het wegdek. Een 19-jarige automobiliste uit s-Gravenzande botste op de paal. Haar auto raakte zwaar beschadigd. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verwarde man aangehouden
Den Hoorn De politie hield woensdag 9 juli om 09.10 uur een verwarde man (30 jaar) aan. De man liep ter hoogte van de Zuidhoornseweg nabij de Tramkade en viel enkele voorbijgangers lastig. Toen de agenten poolshoogte kwamen nemen wilde de man niet meewerken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Aan het bureau heeft de crisisdienst zich over de verwarde man ontfermd.

Lampendief loopt tegen de lamp
Wateringen Een 47-jarige winkeldief werd woensdagmorgen 9 juli betrapt toen hij bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg probeerde drie lampen te stelen. Gealarmeerde agenten zagen op beelden van de beveiligingscameras dat de man een doos met daarin drie lampen opende, de lampen onder zijn jas verstopte en de doos terug in het schap gooide. Beveiligers hielden de man aan en droegen hem over aan de agenten. De man bleek nog in zijn proeftijd te zitten en wordt vrijdag 11 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Minderjarigen zetten trein op stelten
Delft Vijf jongeren (12-17 jaar) veroorzaakten woensdag 9 juli om 14.00 uur dusdanig veel overlast in een trein dat de conducteur de hulp van de politie inriep. De jongeren schreeuwden, draaiden harde muziek en hadden lak aan de andere reizigers. De agenten spraken de jongeren aan waarbij bleek dat zij geen geldig plaatsbewijs hadden. Met een bekeuring voor zwart rijden en overlast veroorzaken mochten ze lopend verder.

Politie zoekt getuigen beroving
Delft De politie zoekt getuigen van een beroving van een bewoner aan de Geerboogerd. Enkele personen belden woensdag 9 juli om 23.00 uur bij de 47-jarige bewoner aan. Eenmaal binnen dwongen zij de bewoner tot afgifte van zijn portemonnee. Hierna verlieten de circa drie daders de woning in de richting van de Geerweg. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze beroving? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vermeende aanrijding leidt tot aanrijding
Zoetermeer Onenigheid over een aanrijding leidde woensdag 9 juli om 20.20 uur uiteindelijk tot een echte aanrijding. Een 34-jarige Zoetermeerder beweerde dat een 22-jarige plaatsgenoot de man had aangereden op de Den Brabanderhove. De 22-jarige die zich kennelijk van geen kwaad bewust was reed door waarbij hij werd achtervolgd door de andere partij. Op de Vorstiusrode wist hij de 22-jarige tot stoppen te bewegen waarbij een woordenwisseling ontstond. De jongste automobilist voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij achteruit weg wilde rijden. De man zag daarbij een al achter hem stilstaande personenauto over het hoofd. Gevolg een fikse ravage. De politie onderzoekt beide aanrijdingen.

Te hard tijdens wegwerkzaamheden
Zoetermeer Een 20-jarige Zoetermeerder reed woensdag 9 juli om 13.30 uur te hard over de Oostweg. De man overschreed de maximumsnelheid tijdens werkzaamheden aan voornoemde weg met 51 km/u. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.