Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 10-07-2008

Rijbewijs kwijt

ZEIST Een automobilist raakte in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.30 uur werd een 57-jarige automobilist uit Zeist op de Griffensteijnselaan gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 575 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vechtpartij

ZEIST Op woensdag 9 juli kregen vier mannen het met elkaar aan de stok.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen een aantal mannen op de Promenade. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd er niet meer gevochten en troffen zij vier mannen aan. Twee mannen, 25 en 28 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein en Zeist, verklaarden dat zij waren aangevallen door de derde man, een 25-jarige man uit Zeist. De 51-jarige Zeistse vader van de derde man had zich er vervolgens ook mee bemoeid.

Daar er over en weer aangifte zou worden gedaan en niet duidelijk was wie welke rol had gespeeld, werden de 25-jarige en 28-jarige mannen uit Zeist meegenomen naar het politiebureau. Uit verder onderzoek bleek dat de 25-jarige man inderdaad als verdachte moest worden beschouwd en de ander niet. De 28-jarige liep letsel in zijn gezicht en nek op en deed aangifte van mishandeling. De vermoedelijke aanleiding tot de mishandeling lag in het feit dat de 25-jarige verdachte het 28-jarige slachtoffer om een sigaret had gevraagd en hem dat geweigerde werd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol

ZEIST Een automobilist werd in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli aangehouden omdat hij een slok te veel op had.

Rond 03.15 uur controleerden agenten een 37-jarige automobilist uit Zeist op de Nijenheim. Bij de blaastest blies hij een A (alert), wat betekent dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l. Tegen de Zeister is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeersagressie

ZEIST Op woensdag 9 juli leefde een fietser zijn agressie uit op een auto en automobilist. Hij werd aangehouden.

Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Slotlaan twee mannen ruzie met elkaar hadden, waarbij met een fiets zou zijn gegooid. Agenten gingen ter plaatse. De automobilist, een 40-jarige man uit Zeist, verklaarde dat een fietser kennelijk zonder enige aanleiding tegen zijn auto had getrapt, zijn fiets tegen de auto had gegooid en vervolgens de automobilist had geslagen. De fietser, een 27-jarige man uit Zeist, werd aangehouden voor mishandeling en vernieling. De automobilist deed aangifte. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen en de auto was beschadigd.

De verdachte verklaarde bij zijn verhoor dat hij door de auto was gesneden. Daar was hij zo kwaad van geworden, dat hij achter de auto was aangereden. Daarna was het bovenstaande gebeurd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.