Politie zoekt getuigen gewapende overval

Veldhoven, 10-07-2008 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval vanmorgen rond 6.05 uur op een supermarkt aan de Burgemeester van Hoofflaan.

Op dat tijdstip openden twee medewerkers, een 50-jarige vrouw en een 40-jarige man, de laaddeur van het magazijn. Plotseling dook een man op. In zijn handen had hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp dat hij tegen het hoofd van de vrouwelijke werknemer zette. Zij en haar collega werden gedwongen naar de voorzijde van de winkel te lopen. Daar was nog een derde personeelslid, een 42-jarige vrouw, aan het werk. Een tweede overvaller die plotseling opdook nam haar onder schot met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens moesten de drie slachtoffers naar het kantoorgedeelte van de winkel en daar werden ze gedwongen de kluis te openen. Uiteindelijk zijn de drie slachtoffers geboeid achter gelaten en de daders zijn met een nog onbekend geldbedrag gevlucht.

Signalement

Het signalement van de daders:


1) Man, ongeveer 1,80 meter, normaal postuur. De overvaller droeg witte, lichtkleurige sportschoenen, een joggingbroek en donkerkleurige bovenkleding. Hij had een capuchon over zijn hoofd getrokken, waardoor alleen zijn ogen zichtbaar waren.


2) Man, sprak met een Brabants accent en droeg een witte doek voor zijn gezicht. Verder geen duidelijk signalement.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die de overval hebben gezien of de overvallers wellicht hebben zien vluchten. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Valkenswaard via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.