Beemster kaas wint 4x Goud bij DLG 2008

10/07/2008 12:10

CONO Kaasmakers

Vier kazen van CONO Kaasmakers: Oude Beemster, Beemster X-O-, Beemster Minifett Pikant (20+) en Vlaskaas hebben Goud gewonnen tijdens de DLG 2008 Awards in Duitsland, de prestigieuze wedstrijd in de internationale kaaswereld. Daarnaast zijn de varianten Belegen en Overjarige Beemster bekroond met Zilver. In juli worden de DLG medailles uitgereikt aan kazen die op de kwaliteitskenmerken: smaak, uiterlijk, geur en consistentie het hoogst scoren.

Elk jaar keurt de Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG)-Testzentrums Lebensmittel in Frankfurt honderden kazen in verschillende klassen. Deze kazen worden o.a. op microbiologische en chemische waarden getest en sensorisch gekeurd door 5 experts. In navolging op voorgaande jaren werd Beemster hierbij wederom beloond met meerdere medailles.

Jeroen Floris (marketing manager Beemster) reageert: "Deze uitslag is een prachtige bekroning op ons continue streven de beste kwaliteit kaas te produceren. Extra trots zijn we op onze Oude Beemster, die tenminste 10 maanden natuurlijk heeft gerijpt en Vlaskaas, een bijzondere kaas met een unieke lichtzoete aroma van noten en honing; deze zijn beiden namelijk 'cum laude' geslaagd voor de sensorische test met 100% score op alle punten."





http://www.beemsterkaas.nl