Veilig Amsterdam


Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer: Octopusplan

octopus


* Veilig in en om school

* Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

10 juli 2008

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, de Noordmansschool en de scholen de Veerkracht en ât Koggeschip gaan meedoen aan het Octopusplan om te zorgen voor een veilige schoolomgeving.

Het Octopusplan is een methode in 8 stappen waarmee in nauwe samenwerking met belanghebbenden de verkeersveiligheid rond een school verbeterd kan worden. Veel partijen hebben daar belang bij: de schoolkinderen zelf, hun ouders, de school, de gemeente en de andere weggebruikers.

ANWB streetwisedag
In het Octopusplan komt niet alleen een veilige inrichting van de straat aan bod. Ook is er aandacht voor het aanleren van veilig gedrag op straat, educatie en handhaving. De drie scholen beginnen na de zomervakantie. Uit waardering voor deelname aan het Octopusplan biedt het stadsdeel de Noordmansschool en de Veerkracht de ANWB streetwisedag aan. Op deze dag komt de ANWB naar school met activiteiten als Blik en Klik in de gymzaal, Hallo auto op een afgezet stuk openbare weg bij de school en Trapvaardig op het schoolplein.

't Koggeschip
Op ât Koggeschip gaan leerlingen met een kunstenaar verkeersborden ontwerpen voor verkeersknelpunten. Voor het doorlopen van het gehele stappenplan wil het stadsdeel de scholen waarderen met een Octopuspaal of andere verkeersmaatregelen waar dat nodig is. Voor meer informatie over Octopus, zie www.octopusplan.nl.