Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 juli 2008

Gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen

Rijssen

Een 15-jarige meisje uit Nijverdal raakte op woensdagmiddag 9 juli gewond, nadat zij was aangereden door een bestuurder van een scooter in het Volkspark in Rijssen. De politie zoekt getuigen.

Op woensdagmiddag 9 juli om ongeveer 14.30 uur werd een 15-jarig meisje uit Nijverdal aangereden door een bestuurder van een scooter in het Volkspark in Rijssen. De 15-jarige liep daar samen met een aantal vrienden, toen zij plotseling werd aangereden door een bestuurder van een scooter. Het meisje werd enkele meters meegesleurd door de scooter en kwam ten val, waardoor de scooter over haar heen reed. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Wellicht zijn er mensen die de aanrijding in het Volkspark in Rijssen hebben gezien, zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Rijssen van de politie Twente. Te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Getuigen die reeds met de politie hebben gesproken hoeven zich niet nogmaals te melden. (08-087704)

Vier gewonden bij twee aanrijdingen op de A1

De Lutte

Twee inzittenden van een personenauto zijn donderdagmorgen 10 juli gewond geraakt bij een aanrijding op de A1 in De Lutte. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Rond hetzelfde tijdstip kwam een tweede melding van een aanrijding, waarbij ook twee bestuurders gewond zijn geraakt en met onbekend letsel zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Donderdagmorgen 10 juli om ongeveer 07.00 uur werd een aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van De Lutte. Bleek dat een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Harlingen, rijdend in de richting naar Oldenzaal een vrachtauto, bestuurd door een 49-jarige man uit het Duitse Greven, aan het inhalen was. Tijdens de inhaalmanoeuvre raakte de bestuurder vermoedelijk door aquaplaning in de slip, raakte de vrachtauto en vloog in de vangrail.

De 28-jarige bestuurder en zijn 23-jarige bijrijder uit Leeuwarden zijn beiden met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De auto werd afgesleept. (08-08778)

Omstreeks datzelfde tijdstip werd een tweede aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van De Lutte. Komende van uit De Lutte in de richting van Oldenzaal waren een personenauto, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit het Duitse Hestrup en een andere personenauto bestuurd door een 23-jarige man uit Zwartemeer, een vrachtauto aan het inhalen. Tijdens deze inhaalmanoeuvre moest de 22-jarige vrouw remmen. Dit merkte de 23-jarige achter op rijdende autobestuurder te laat op, waardoor een aanrijding niet meer voorkomen kon worden.

De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, de man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-087779)

Doorrijden na veroorzaken aanrijding

Rijssen

Op woensdagmiddag 9 juli heeft een aanrijding plaats gevonden op de A1 ter hoogte van Rijssen. De veroorzaker ging er vandoor en heeft zich later die dag gemeld.

Op woensdagmiddag 9 juli om ongeveer 12.20 uur werd een aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van Rijssen. Bleek dat een 64-jarige man uit Oostzaan, bestuurder van een auto met aanhanger komend uit de richting van Hengelo, bezig was met een inhaalmanoeuvre. Dit werd niet opgemerkt door een, na later bleek, 36-jarige bestuurder uit Hulshorst. De 36-jarige man ging zonder richting aan te geven naar de linker baan en drukte de auto met aanhanger van de 64-jarige man naar het middenberm en deze belande tegen de vangrail.

De veroorzaker vervolgde gewoon zijn weg maar heeft zich later die dag gemeld. De politie zal de toedracht verder uitzoeken. (08-087442)

Winkeldief aangehouden

Almelo

Een 23-jarige man is op woensdagmiddag 9 juli aangehouden nadat hij werd betrapt bij het stelen van diverse cosmetica-artikelen uit een winkel aan de Stadionlaan in Enschede.

Een 23-jarige man werd op woensdagmiddag 9 juli om ongeveer 13.45 uur aangehouden door de bedrijfsleider van een winkel aan de Stadionlaan in Almelo. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Uit onderzoek van de politie bleek het te gaan om een ongewenst vreemdeling. De man is voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie. (08-087493)

Hennepkwekerij ontmanteld

Holten

Op 9 juli trof de politie in een bedrijfspand aan de Ondernemersweg een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij werd ontmanteld en de planten werden vernietigd.

Op 8 juli bezochten ambtenaren van de gemeente Rijssen-Holten in het kader van een milieucontrole een bedrijfspand aan de Ondernemersweg in Holten. Zij troffen daar een loods aan die met plasticfolie hermetisch was afgesloten. Zij waarschuwden hierop de politie. Uit onderzoek bleek dat het pand door de eigenaar was verhuurd aan een 51-jarige man uit Voorst. In opdracht van de officier van justitie werd een zoeking gedaan in het pand. Daar trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Er werden 1200 planten in beslag genomen en vernietigd. De 51-jarige man uit Voorst is aangehouden evenals zijn 22-jarige zoon die zich in de woning naast de betreffende loods bevond. Vanuit deze woning werd illegaal elektriciteit naar de loods gevoerd. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. (08-087654)

Combicontrole op de N36

Vriezenveen

Tijdens een gezamenlijke controle op 9 juli, van politie en douane op de N 36 bij Vriezenveen werden veel processen-verbaal opgemaakt voor zowel verkeersovertredingen als overtredingen van de belastingwetgeving.

Op 9 juli, tussen 09.00 en 16.00 uur, werd door politie en douane een verkeerscontrole gehouden op de N 36 bij Vriezenveen, bij de parkeerplaatsen Hazepad en Smokkelpad. Er werden in totaal 240 bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden diverse overtredingen vastgesteld, onder andere het gebruik van landbouwdiesel voor personenauto, vier keer naheffing BPM, misbruik van handelaarskenteken, scherpe uitstekende delen, niet dragen van autogordel, niet in het bezit van rijbewijs, gladde banden en zeven processen-verbaal voor overbelading, waarvan een bestuurder zelfs 2200 kilo te veel geladen had. Allen zijn voorzien van een proces-verbaal. Ter plaatse werd ook iemand gecontroleerd die nog een boete ter hoogte van E 643 open had staan. Deze werd ter plekke betaald. (08-087634)

Inbraak in bedrijf

Hengelo

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Wegtersweg werd tussen 8 en 9 juli de kluis geopend waarna een geldbedrag werd weggenomen.

Tussen 8 juli, 18.15 uur en 9 juli 08.50 uur, werd ingebroken in een bedrijf aan de Wegtersweg. Het pand werd doorzocht en de kluis werd geopend, waarbij een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Personeel van dit bedrijf herinnerde zich dat zij de dag tevoren twee vreemde klanten binnen hadden gehad, die veel rondkeken maar niets kochten. Mogelijk zijn dit de daders geweest die het pand hebben afgelegd. Het gaat om een man van rond de 30 jaar, met een grof postuur, blond kort haar, die een wit T-shirt met blauwe strepen droeg.

De tweede man was rond de 1.8 meter lang, had een tenger postuur. Zij reden in een blauwe auto. Eventuele getuigen die de twee mannen in combinatie met een blauwe auto hebben gezien in de omgeving Wegtersweg tussen 8 juli 18.15 uur en 9 juli 08.50 uur, worden verzocht te bellen met de politie in Hengelo op telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-087351)

Noot voor de pers:

Sandra Tiethoff: 053-4555588