Ministerie van Financiën

Maatregelen vereenvoudiging ICT-uitvoering Belastingdienst

empty

nieuwsbericht | 10-07-2008 | Directie Voorlichting

De Belastingdienst krijgt per 15 september een CIO (Chief Information Officer) in het landelijke managementteam, op het ministerie komt een apart team voor ICT-regie en architectuur, alle dienstonderdelen krijgen een ICT manager en managers krijgen een ICT bijscholingscursus. Dat staat in de brief over de vereenvoudigingsoperatie die staatssecretaris De Jager van Financiën vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Per 15 september wordt het landelijke managementtam van de Belastingdienst uitgebreid met CIO Wim Sijstermans met als portefeuille ICT-regie en architectuur. De heer Sijstermans was voorheen in diverse ICT-functies werkzaam bij o.a. het Korps Landelijke Politie Diensten, Shell en de Schiphol Group.

Om voor eenduidige ICT-architectuur, het beter inrichten van test- en outputcontrolprocessen en verdere digitalisering van processen en producten te zorgen is per 1 juli een team voor ICT-regie en architectuur op het ministerie ingericht. Dit team functioneert direct onder de ambtelijke en politieke top en zal de CIO in zijn werkzaamheden ondersteunen.

Omdat de ICT-processen in de Belastingdienst steeds belangrijker worden, worden in de managementteams van de verschillende dienstonderdelen managers met een ICT achtergrond opgenomen. In een aantal regio's hebben deze benoemingen al plaatsgevonden. Daarnaast krijgen managers bij de Belastingdienst standaard een ICT-bijscholing.

Meer informatie


* Brief aan de Tweede Kamer

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering Belastingdienst


* Laatst aangepast: 10-07-2008