Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


10-07-2008
Principeakkoord CAO Groothandel AGF bereikt

De CAO-Commissie van Frugi Venta heeft een principeakkoord bereikt.

De commissie wil dit akkoord positief verdedigen bij de achterban, hoewel de structurele salarisverhoging van 3,25% per 1 augustus 2008 in deze CAO met een looptijd van 12 maanden aan de stevige kant is. Daar staat tegenover dat een aantal eisen van de vakbonden is ingetrokken.

De vakbonden hebben water bij de wijn gedaan inzake de volgende onderdelen:
Geen aanvullende eenmalige bruto uitering om de periode 1 april tot 1 augustus 2008 te overbruggen.
Geen verhoging van de toeslagen voor de gewerkte uren buiten het werkvenster.
Geen verbetering van de Bpf AVH-pensioenregeling. Geen extra verhoging van de salarisschalen voor jeugdige werknemers tot 23 jaar.

Geen gelijk loon voor uitzendkrachten na twee maanden. Volgens de ABU-CAO en de NEN-4400 norm blijft het zo, dat de uitzendbureaus pas na zes maanden de beloning volgens de CAO van de inleen-werkgever moeten volgen.

Frugi Venta heeft een aantal wensen in dit principeakkoord gerealiseerd, te weten: De beëindiging van de arbeidsovereenkomst met een bepaald tijd van één jaar is aangepast.
Maximaal twee uur doorbetaald kort verzuim voor doktersbezoek. Verscherpte definitie van een wisselende ploegendienst met een structureel karakter.

Concluderend is onze CAO-Commissie van mening, dat in het licht van het totale akkoord de verhoging van 3,25% in de pas loopt met de salarisverhogingen in andere recent afgesloten CAO's (supermarkten, kaaspakhuizen, Bedrijfsverzorgingsdiensten AB).

Indien u het bovenstaande akkoord niet kunt goedkeuren, dan verzoeken wij u om onmiddellijk te reageren.

Het hele principeakkoord vindt u door hier te klikken.