Gemeente Lisse

Verbeterde verkeersveiligheid bij de Lisbloem

De gemeente Lisse neemt maatregelen om de verkeersveiligheid bij de Lisbloemschool te vergroten. De Melkweg is de toegangsroute naar de basisschool vanaf de Oranjelaan. De kruising met de Orion is groot en onoverzichtelijk. Hoge snelheden en afsnijden van de bocht via de weghelft van de tegengestelde richting zijn veel gemaakte verkeersovertredingen. Door het aanbrengen van een plateau, het verkleinen van de bochten en het aanbrengen van een aparte halteerstrook voor het stoppen bij de containers en brievenbus, willen we de verkeersveiligheid op de kruising verbeteren. De brievenbus zal daarbij worden verplaatst richting de laad- en loshaven. Eind augustus start de aanleg van het plateau.

De maatregelen zijn het gevolg van het KANS (Kinderen Anders Naar School) project. De Lisbloem heeft in samenwerking met ouders en Veilig Verkeer Nederland een onderzoek gedaan naar de auto-overlast bij het halen en brengen van de leerlingen. De resultaten en aanbevelingen voor verbetering van de verkeersveiligheid zijn geformuleerd in een actieplan. Dit plan is aangeboden aan wethouder Mesman van Verkeer en Vervoer. De wethouder heeft positief gereageerd op de voorstellen van de KANS-groep.

Bij veel basisscholen is het erg druk met het halen en brengen van de kinderen. Om ongelukken te voorkomen, voeren Milieucommunicatie Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland het project Kinderen Anders Naar School (KANS) in de regio uit. Zestien scholen kunnen zo ondersteuning krijgen om de verkeersveiligheid rond de school te verbeteren.

Verder stimuleert KANS dat kinderen met de fiets of lopend naar school komen, zodat er minder autoverkeer rond de school is. Dit heeft een positief effect op de verkeersveiligheid. Mooi meegenomen is dat de kinderen meer bewegen.

Laatst gewijzigd op: 10-7-2008 08:13