VVD


10-7-2008

VVD woedend: kabinet pleegt woordbreuk

Vorige week beloofden premier Balkenende en PvdA-minister Bos plechtig om geen verdere belastingverhogingen in deze kabinetsperiode door te voeren.

Nog geen week later is deze belofte door dit "normen en waarden-kabinet" alweer op een schandelijke manier gebroken. VVD'er De Krom vindt het onbegrijpelijk: "zo ga je niet met hardwerkend Nederland om."

Het kabinet sprak met de transportsector af - als compensatie voor de accijnsverhoging - dat de geplande verhoging van de wegenbelasting voor het vrachtverkeer niet door gaat. Daardoor derft de schatkist EUR 114 miljoen. Dat geld moet nu door de gewone automobilist worden betaald. Naast de toch al geplande verhoging van de wegenbelasting door de invoering van het rekeningrijden, betaalt de automobilist dus nu ook nog eens de rekening voor de transportsector. Terwijl er aan het eigenlijke probleem, de verhoging van de accijnzen door het kabinet, niets gebeurd.

VVD woordvoerder De Krom: "het is onbegrijpelijk dat mensen dit pikken. Eerst veroorzaakt het kabinet een probleem - de accijnsverhoging - dat vervolgens wordt "opgelost" door weer extra belastingen te heffen. Voor dieselrijders betekent dit dat ze twee keer worden gepakt: eerst door de accijnsverhoging en vervolgens nog een keer extra door verhoging van de wegenbelasting. Het is gewoon diefstal uit uw en mijn portemonnee."

De VVD wil dat de accijnsverhoging en het rekeningrijden van tafel gaan. De liberalen zien deze als bron van de belastingverhoging en geldrondpomp-ellende.

donderdag 10 juli 2008