Nederlandse Tafeltennisbond

bekend
Definitieve samenstelling eredivisies tafeltennis bekend De definitieve samenstelling van de Nederlandse tafeltenniseredivisies voor het najaar 2008 zijn bekend. Bij de mannen zijn twee van de acht teams nieuw: Messchendorp Pallet (Harkstede) en Bultman/Smash'70 (Hattem). Bij de vrouwen maken SKF (Veenendaal) en TOGB (Berkel & Rodenrijs) hun entree.

Bij de vrouwen beschikt Europees clubkampioen Li Ning MFS Heerlen over het op papier sterkste team. Bij de regerend kampioen staan bijvoorbeeld Europa's en Nederlands nummer één Li Jiao, wereldtopper Lin Ling uit Hong Kong en de Luxemburgse routinier Ni Xialian onder contract. Nieuw komend seizoen in Limburg is ook de 14-jarige Britt Eerland. De Schiedamse behoort in haar leeftijdscategorie tot de top van Europa. Heerlen kan verder nog beschikken over Loes Vrouenraets, de Belgische Karen Opdencamp en de Amerikaanse wereldtopper Gao Jun.

Het Rotterdamse AA-Drink/FVT verdedigt komend jaar bij de mannen de nationale clubtitel. De samenstelling van het team is ongewijzigd en het groene clubshirt zal daarom opnieuw door Danny Heister, Barry Wijers, Michel de Boer en Jeroen Kivits worden gedragen. DTK'70 uit Klazienaveen heeft de Chinees Zhou Chang Long overgeheveld naar het eerste team en trok bovendien de Pool Piotr Szafranek aan. Met daarnaast jeugdinternational Nathan van der Lee en Peter Verwey kan de Drentse ploeg waarschijnlijk naar de bovenste plaatsen kijken.

Het volledige programma van de eredivisie zal deze of volgende week worden gepubliceerd op www.nttb.nl. Ook zal op de site gedetailleerde informatie over spelers en teams te vinden zijn.

Indeling najaar 2008:

Teams Eredivisie heren
Teams Eredivisie dames