Gemeente Waalwijk Forumplein in Landgoed Driessen krijgt vorm

De inrichting van plandeel het Forum in Landgoed Driessen krijgt steeds meer vorm. Wie gaat kijken ziet op het inmiddels volledig bestrate Forumplein een appartementencomplex De Basilica rond een grote binnentuin. Rondom De Basilica is een groot plein ingericht met loungebanken en verlichting. Aan de oostzijde van het complex loopt een watergoot (de Beekbedding) die het water bij regen zichtbaar afvoert naar het natuurgebied. In deze watergoot is op dinsdag 9 en woensdag 10 juli het kunstwerk Ei-ronde mens op stelten en een brug geplaatst bij de entree van De Basilica. De inrichting van plandeel het Forum is voor de bouwvakantie afgerond.

Aannemer Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV voert de inrichting van het Forum uit. De laatste dag voor de bouwvakantie worden de werknemers van de Waalwijkse aannemer getrakteerd door de bewoners vanwege de prettige samenwerking en het prachtige eindresultaat.

Ei-ronde mens op stelten
Eind 2006 is er door de gemeenteraad 40.000 beschikbaar gesteld om een kunstwerk te plaatsen op het plein van De Basilica in Landgoed Driessen. Daaropvolgend zijn vier kunstenaars benaderd om met een thema aan de slag te gaan. Uiteindelijk hebben deze kunstenaars elk hun eigen invulling aan een thema gegeven. De vier ontwerpen van de kunstenaars zijn voorgelegd aan de bewoners van Landgoed Driessen. Alle huishoudens hebben vier antwoordkaarten gekregen met op elke antwoordkaart een afbeelding van een kunstwerk. Een meerderheid van in totaal 35 procent gaf de voorkeur aan het kunstwerk Ei-ronde mens op stelten van kunstenaar Alex Vermeulen. In totaal zijn er ruim driehonderd
van deze brieven verzonden en zijn er 185 kaarten geretourneerd. Wat een respons van
bijna zestig procent betekent!

Kunstenaar Alex Vermeulen
Op dinsdag 3 september 2007 heeft het gemeentebestuur op advies van de bewoners van de nieuwbouwwijk definitief gekozen voor het kunstwerk van Alex Vermeulen uit Amsterdam. Ik heb gekozen voor een toegankelijk beeld dat uitdrukking geeft hoe de mens het water te lijf gaat. Een dynamische sculptuur van een eivormige mensfiguur die zich, voorzien van stelten, op opgewekte en voortvarende wijze door het leven begeeft. Bij regen laat het stromende water achter de stelten een kolkend spoor na, dat de dynamiek van het beeld accentueert. Hoe sterker de stroom des te krachtiger het beeld! Als de zon schijnt, zonder waterstroom, staat de figuur fier op zijn stelten. Het kunstwerk verbeeldt ruimte en vrijheid, rust en beweging, mens en natuur in balans, aldus de Amsterdamse kunstenaar.

Publicatie datum 10-07-2008